class=first-letter-big>Б ългария постави пред Румъния въпроса за проблемите при транзитното

...
class=first-letter-big>Б ългария постави пред Румъния въпроса за проблемите при транзитното
Коментари Харесай

МВнР постави пред румънската страна въпроса за транзитния трафик на граждани от трети страни към България

class= " first-letter-big " > Б ългария сложи пред Румъния въпроса за проблемите при директното прекосяване през северната ни съседка на украинци и молдовци от български генезис, оповестиха от Министерство на външните работи, представени от Българска телеграфна агенция

Това е станало по време на диалог на генералния шеф по европейските въпроси в Министерството на външните работи Румен Александров с краткотрайно ръководещия посолството на Румъния в София Богдан Цебрян. Поводът са сигнали от медии и български задачи, че доста бесарабски българи не могат да влязат в България.

Румен Александров е изискал от румънските управляващи да ни дават настояща и ясна информация за критериите за прекосяването на тези жители. Министерство на външните работи навреме ще разгласява разяснителни известия на.

Генералният шеф по европейските въпроси е сложил въпроса да се потърси опция за облекчение на директния трафик към България през Румъния.

На българското посолство в Букурещ към този момент са дадени инструкции да изиска съдействието на румънската страна за улеснение на директното прекосяване през Румъния, означават от Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР