class=first-letter-big>Б ългари са блокирани в Германия. Сред тях има и

...
class=first-letter-big>Б ългари са блокирани в Германия. Сред тях има и
Коментари Харесай

Блокирани българи в Германия, сред тях и малки деца

class= " first-letter-big " > Б ългари са блокирани в Германия. Сред тях има и две дребни деца на 4 и 5 години.

Това настояват пред част от пътуващите. По думите им те са пътували с рейс от София за Франция, само че на влизане в страната са спрени поради липса на PCR проби.

Преди пътуването от транспортната компания няколко пъти им е било казано, че не им би трябвало тест, настояват пострадалите.

От полицията им обяснили, че това е ново условие отпреди няколко часа и тези, които нямат тест, не могат да продължат. Тези, които имат, чакат останалите и е допустимо скоро да им изтекат нужните часове.

"Вече 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, с цел да работим, никой от нас не идва на екскурзия ", сподели една от българките.

"Ситуацията фактически е комплицирана. Нотата от Външно министерство е оповестена, откакто рейсът е отпътувал. Опитваме се да разгадаем случая ", съобщи Георги Атанасов – изп. шеф на "Юнион Ивкони ".

"В момента обстановката на място не може да бъде позволена, по тази причина сме организирали рейс, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след към 6-7 часа ", изясни още той.

По думите му има вид и да им се обезпечи хотел.

"Не намирам виновност нито в пасажерите, нито във компанията ", сподели още Атанасов.

По-късно стана ясно, че хората ще бъдат превозени до Щутгарт, откъдето рейс на компанията ще ги върне в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР