class=first-letter-big>А вторитетен физик от Харвардския университет твърди, че космическият обект

...
class=first-letter-big>А вторитетен физик от Харвардския университет твърди, че космическият обект
Коментари Харесай

Физик твърди, че през 2017 е открит извънземен живот

class= " first-letter-big " > А вторитетен физик от Харвардския университет твърди, че галактическият обект Оумуамуа, който мина през 2017 година през Слънчевата система, е "първият симптом за образован извънземен живот ", заяви Агенция Франс Прес.

Приличащият на пура галактически обект развълнува доста астрономите и мнозина го приписаха на извънземен разсъдък.

Ави Льоб, който управлява катедрата по астрономия в Харвардския университет, е разгорещен бранител на тази концепция, която развива в книга, оповестена по целия свят.

"Ако имам право, това ще е най-голямото изобретение в историята на човечеството ", декларира той в рекламата на френския му издател "Сьой ".

Dans "Le premier signe d'une vie intelligente extraterrestre ", Avi Loeb revient sur la détection d'Oumuamua, un objet en forme de cigare qui a traversé notre système solaire à toute vitesse, en octobre 2017.
— Loop Haiti (@LoopHaiti)
Ави Льоб е експерт по черни дупки. той се връща към откриването на Оумуамуа през октомври 2017 година

Космическият обект е с дължина 400 м и ширина 40 м. Засича го телескопът Pan-STARRS1 на Хавай. Скоростта му е толкоз огромна, че може да идва от далечна звезда.

Currently Oumuamua is somewhere between the orbits of Uranus and Neptune — it hasn’t left the Solar System yet.
— Latest in space (@latestinspace)
Класифициран е като метеорит, само че по-късно екип на Европейската галактическа организация го дефинира като комета, изхвърлена от друга звездна система. Тази догадка не подхожда на Ави Льоб, тъй като не изяснява мощното ускоряване, нито обстоятелството, че няма опашка и газове.

Затова дружно с още един експерт от Харвард той разгласява публикация в сп. "Астрофизикал летърс ", в която развива теорията, че Оумуамуа може да е само сонда, изпратена от извънземна цивилизация.

Тя

Днес "дебатът продължава по липса на ясни доказателства ", написа Ави Льоб и "каквото и да бъде установено Оумуамуа си остава особеност ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР