class=first-letter-big>А мериканската компания Google заплаши, че ще лиши австралийците от

...
class=first-letter-big>А мериканската компания Google заплаши, че ще лиши австралийците от
Коментари Харесай

Google заплаши, че ще спре търсачката си в Австралия

class= " first-letter-big " > А мериканската компания Гугъл заплаши, че ще лиши австралийците от опцията да употребяват търсачката й, в случай че Канбера не промени законопроекта си, който цели да задължи интернет колоса да заплаща на медиите за тяхното наличие, съобщи "Франс прес ".

LATEST: Гугъл threatens to disable its search engine in Australia if it’s forced to pay local publishers for news
— Bloomberg (@business)
"Ако този закон бъде признат, няма да имаме различен разумен избор, с изключение на да спрем търсачката на Гугъл в Австралия ", съобщи районната директорка Мел Силва на чуване пред комисия на Сената в Канбера.

Законът ще принуди софтуерните компании като Фейсбук и Гугъл да заплащат на медиите за тяхното наличие или в противоположен случай да платят санкции в размер на 10 милиона австралийски $ (7,7 милиона щатски долара), означи ДПА.

"Когато обявите цена на слагането на линкове към дадена информация, разваляте метода, по който работят търсачките и към този момент нямате отворена и свободна мрежа ", сподели Силва.

Компанията желае да заплаща на издателите посредством платформата си за вести, вместо за линкове. Близо 200 издания са подписали съглашения с Гугъл, с цел да станат част от тази платформа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР