Citroen представи ново задвижване, базирано на 48-волтова хибридна технология за

...
Citroen представи ново задвижване, базирано на 48-волтова хибридна технология за
Коментари Харесай

Нова хибридна система за Citroen C5 Aircross

Citroen показа ново задвижване, основано на 48-волтова хибридна технология за C5 Aircross. В съпоставяне с неелектрифициран съпоставим бензинов мотор, излъчванията на CO2 са понижени с 15 % и с съвсем 12 % спрямо еквивалентния дизелов мотор.

Новата хибридна технология се състои от 48-волтова батерия, която се зарежда сама по време на избрани етапи на шофиране, и бензинов мотор със 136 к.с., особено създаден за хибридната технология, който е комбиниран с шестстепенна трансмисия със сдвоен съединител и електрически мотор с мощ 28 к.с.

Последният развива въртящ миг от 55 Нм и може да задвижва C5 Aircross чисто електрически, когато е нужен невисок въртящ миг, при ниски скорости, при маневриране или прекъсване и поддържа бензиновия мотор при тръгване. При понижаване на скоростта той работи като генератор за зареждане на батерията, което в това време понижава износването на спирачките.

E-DCS6 е нова електрифицирана 6-степенна трансмисия със сдвоен съединител без спиране на въртящия миг и е особено създадена за хибридни системи. Тук процесите на превключване са по-кратки и комфортът при шофиране е по-висок.

48 Волта литиево-йонна батерия с потенциал от 432 Втч е инсталирана под лявата предна седалка, тъй че багажникът и вътрешното пространство да не се лимитират. Освен това, с помощта на преобразувател на напрежение, част от електричеството, генерирано от 48 Волта електрически мотор, се преобразува в 12 Волта електричество за зареждане на устройствата на автомобила. По този метод две обособени електрически мрежи могат да съществуват по едно и също време.

48-Волтовата хибридната технология усъвършенства продуктивността и разхода на гориво на C5 Aircross, спестявайки приблизително 1 литър/100 км (15 процента) спрямо бензиновия мотор PureTech 130 EAT8. В градския трафик този мотор е още по-ефективен със междинна спестовност на гориво от съвсем 30 %.

Тъй като батерията се зарежда автоматизирано, когато транспортното средство е в развой на спирне, този нов мотор прави ежедневната приложимост по-удобна и ще се хареса в допълнение на клиенти, които желаят да карат електрифицирано, без да се постанова да зареждат.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР