Citi Open, осминафиналНик Кирьос – Рейли Опелка 7-6(1) 6-2Ник Кирьос

...
Citi Open, осминафиналНик Кирьос – Рейли Опелка 7-6(1) 6-2Ник Кирьос
Коментари Харесай

Кирьос се нуждаеше от 14 минути, за да довърши Опелка


Citi Open, осминафинал
Ник Кирьос – Рейли Опелка 7-6(1) 6-2


Ник Кирьос продължава да впечатлява с формата, в която се намира. Днес Австралиецът не даде никакъв късмет на Рейли Опелка по време на доиграването на дуела им във Вашингтон.

Срещата бе прекратена при 7-6(1) 2-1 и 0-30 на сервис на американеца, като Ник се нуждаеше единствено от 14 минути, с цел да довърши започнатото.

Шампионът от конкуренцията през 2019 проби мигновено, след което по този начин и не изпусна набраната самодейност.

В идващия кръг му следва конфликт с Франсис Тиафо по-късно довечера. Денят ще е претрупан за Кирьос, който би трябвало да играе и четвъртфинал на двойки, паралелно до колегата си в шампионата Джак Сок.

Андрей Рубльов също продължи напред в конкуренцията след 6-4 7-6(8) над Максим Креси. Срещата трябваше да се изиграе в предходния ден, само че дъждът я отсрочи за петък и в този момент руснакът ще би трябвало да играе два дуела в границите на няколко часа.

Световният №8 записа голям брой минаващи удари против Креси, който постоянно залагаше на тактиката сервис-мрежа: „Честно казано, доста е мъчно да се оправиш с този жанр на игра, защото би трябвало непрекъснато да си пределно фокусиран и не знаеш какво да очакваш,“ разяснява конфликта по-късно Андрей.

Предстои му мач с Джей Джей Уолд, който се възползва оптимално от получения „уайлд кард“. Американецът ще дебютира на четвъртфинал от Тура, откакто отстрани Холгер Руне със 7-5 4-6 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР