Citi Open, четвъртфиналНик Кирьос – Франсис Тиафо 6-7(5) 7-6(12) 6-2Ник

...
Citi Open, четвъртфиналНик Кирьос – Франсис Тиафо 6-7(5) 7-6(12) 6-2Ник
Коментари Харесай

Шоуто на Кирьос продължава след пет спасени мачбола


Citi Open, четвъртфинал
Ник Кирьос – Франсис Тиафо 6-7(5) 7-6(12) 6-2


Ник Кирьос продължава да сервира шоу на публиката във Вашингтон и ще го прави най-малко още един мач. Австралиецът победи Франсис Тиафо в представление, приключило 6-7(5) 7-6(12) 6-2.

Финалистът от Уимбълдън избави пет мачбола в тайбрека на втората част по пътя към поврат в четвъртфинала. Той приключи с цели 55 уинъра при 22 непредизвикани неточности. Тиафо също изигра мощен дуел с 29 печеливши удара и 14 грешки.

Двамата поддържаха доста високо равнище и всекидневно, който поемеше пръв самодейността в разиграванията, не я връщаше повече на противника си. Малката разлика пристигна от това, че в третия сет Ник бе по-добър от ретур и надлежно стигаше до повече благоприятни условия в подаванията на американеца.

Кирьос приключи с 32 аса, 69% вкаран първи сервис и 81% извоювани точки на първи начален удар – той по този начин и не позволи пробив, въпреки да даде три шанса на противника си да запише подобен.

Това бе втори мач за деня и за двамата, откакто трябваше да довършат прекъснатите от дъжда в четвъртък осминафинали. Кирьос доигра срещата с Опелка единствено за 14 минути, печелейки безапелационно втория сет с 6-2.

В идващия кръг му следва конфликт с изненадата на шампионата – Микаел Имер. Шведът в профил Себастиан Корда с 6-2 5-7 6-3, откакто американецът реализира поврат над Григор Димитров по-рано през вечерта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР