Cisco Systems Inc. направи предложение на американския производител на софтуер

...
Cisco Systems Inc. направи предложение на американския производител на софтуер
Коментари Харесай

Cisco предложи за производителя на софтуер Splunk $20 милиарда

Cisco Systems Inc. направи предложение на американския производител на програмен продукт (програмно обезпечаване) Splunk Inc. да го купи за са сумата от повече от 20 милиарда $, написа The Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Splunk, която е учредена през 2003 година, създава програмен продукт за потребление в ИТ отделите и отделите за сигурност на фирмите за следене и разбор на данни.

По информация от източниците на изданието, Cisco е направила оферта на Splunk преди извистно време, като все още фирмите не водят дейни договаряния.

В случай че договорката се реализира, това би станало най-голямото придобиване на Cisco. Най-голямата до момента договорка на Cisco е, придобиването през 2005 година на производителя на съоръжение за кабелна и сателитна телевизия Scientific Atlanta за $7 милиарда.

Цените на акциите на Splunk скочиха внезапно при започване на пандемията, сходно на скъпите бумаги на доста други софтуерни компании, само че по-късно изгубиха съвсем половината от цената си. Поредица от разочароващи финансови доклади доведоха до оставката на основния изпълнителен шеф на компанията Дъглас Мерит през ноември 2021 година. В момента компанията търси нов основен изпълнителен шеф.

През юни предходната година фондът за директни вложения Silver Lake влага $1 милиард в Splunk, с цел да помогне за развиване на бизнеса на компанията в региона на облачните технологии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР