Circle представи своята стабилна монета Euro Coin (EUROC) в мрежата

...
Circle представи своята стабилна монета Euro Coin (EUROC) в мрежата
Коментари Харесай

Circle пуска стабилната монета EUROC на Avalanche

Circle показа своята постоянна монета Euro Coin (EUROC) в мрежата на Avalanche, като разнообразни екосистеми за dApp към този момент поддържат основаната на еврото постоянна монета.

Емитентът Circle, прочут със своята постоянна монета USDC , пусна EUROC в мрежата на Avalanche. Circle разгласи новината в Twitter на 25 май, предлагайки на разработчиците нови благоприятни условия.

Circle също по този начин загатна, че известни приложения на екосистемата, в това число Curve Finance, GMX, Pangolin, Platypus и Shift Markets, към този момент поддържат Euro Coin.

Според Circle EUROC е “ ” постоянна монета, която обезпечава световен достъп до еврото. След като USDC и EuroCoin са налични в Avalanche, потребителите могат да проучат нови благоприятни условия за многовалутни цифрови финанси и съвсем незабавни валутни транзакции.

Circle има вяра, че включването на EuroCoin в Avalanche ще увеличи ликвидността на еврото и ще разреши на световните консуматори да вземат участие в транзакции с EuroCoin. Този крайъгълен камък показва продължаващите старания на Circle да се конкурира с одобрени постоянни монети като Tether.

Circle в началото показа Euro Coin през юни 2022 година, като подсигурява, че тя действа в контролирана рамка, следвайки същите правила, които ръководят USDC.

По време на първичното оповестяване Джереми Алаир, основният изпълнителен шеф на Circle, акцентира по какъв начин стабилната монета ще разшири опциите за заплащания, комерсиално финансиране, търговия и други Той разказа плана като знак на прехода на крипто пазара към по-голяма потребителна стойност, получена от блокчейн инфраструктурата.

През 2023 година Circle интензивно взе участие в разнообразни начинания. Неотдавна компанията вкара протокол за прекачване сред вериги, допускащ комфортно потребление на USDC в разнообразни мрежи. Това развиване идва в миг, в който предлагането на USDC понижа с 30% тази година, което докара до понижаване на пазарната капитализация с $13 милиарда. Алаир изясни този спад със устрема на вложителите да сведат до най-малко експозицията към Съединените щати.

Освен това Circle има за цел да се насочи към европейския пазар и е подал заявление за придобиване на статут на изцяло регистриран снабдител на услуги в региона на цифровите активи, което предстои на утвърждение от регулаторните органи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР