Cиндикатът на служителите в затворите в България изпрати отворено писмо

...
Cиндикатът на служителите в затворите в България изпрати отворено писмо
Коментари Харесай

Служителите в затворите с отворено писмо до премиера

Cиндикатът на чиновниците в пандизите в България изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов. В него работещите в местата за отнемане от независимост желаят от министър-председателя равнене на заплатите им с това на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Копие от писмото синдикатът е изпратил и на вицепремиера по публичния ред и сигурност Красимир Каракачанов, и до министъра на правораздаването Цецка Цачева.

Служителите в пандизите питат премиера дали ще предприеме актуализация на бюджета на правосъдното министерство, с цел да се изравни статута на всички, които работят в бранш " Сигурност ".

В писмото се приканват ръководещите да оповестят обществено своята позиция.

Синдикатът изключва тя да изключва благоприятни условия за оттегляне от към този момент декларирания ангажимент на държавното управление и на министъра на правораздаването. По време на спор за приемане на бюджетната рамка за тази година бе дадено равно отнасяне и недопускане на дискриминация във връзка с чиновниците в бранша за сигурност.

Служителите в пандизите признават и че са обезпокоени от мълчанието институциите по митингите им.

От предходната седмица те и чиновници на правосъдна защита в 22 града стачкуват против ниските хонорари, неприятните условия на труд и съотношението охранявани – охраняващи в местата за отнемане от независимост.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР