Cinch Championships, първи кръгГригор Димитров – Камерън Нори 6-7(2), 6-1,

...
Cinch Championships, първи кръгГригор Димитров – Камерън Нори 6-7(2), 6-1,
Коментари Харесай

Димитров започна сезона на трева с обрат срещу Нори


Cinch Championships, първи кръг

Григор Димитров – Камерън Нори 6-7(2), 6-1, 6-4

Григор Димитров стартира триумфално присъединяване си на тазгодишния ATP 500 шампионат в Куинс Клъб. Българинът даде доста сериозна поръчка за мощно показване в шампионата, откакто отстрани третия подложен Камерън Нори. По този метод първата ни ракета записа първи триумф против британеца, като в това време прекъсна отрицателната си серия от две следващи загуби в шампионата.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде спечелилият от мача сред Ботик ван де Зандсхулп и квалификанта Пол Джъб.

Нори завоюва жребия и избра да сервира пръв. В откриващия гейм Димитров бе неоснователен на ретур и това оказа помощ на британеца да завоюва подаването си. Първата ни ракета обаче не разреши на съперника си да запише ранен пробив и изравни резултата след няколко отлични офанзиви с форхенд от главната линия. Димитров стоеше по-добре в продължителните разигравания, само че сервисът на международния №11 продължи да бъде на високо равнище и той си върна водачеството при 2-1, откакто още веднъж съумя да си отвори пространство в корта.

Това не разколеба Димитров, който още веднъж пласира няколко отлични форхенда и приключи четвъртия гейм с ас, възстановявайки равенството в сета. Впоследствие обаче функциите се размениха, като Нори не загуби точка при идващото си подаване и също приключи с директна точка от сервис, правейки резултата 3-2 в своя изгода.

Българинът реши да нападна бекхенда на своя конкурент и това се оказа положително решение. Димитров завоюва без особени старания третия си сервис гейм, който приключи с чудесно воле на мрежата, до което Нори не съумя да доближи. Изпращаните от първата ни ракета къси топки затрудняваха Нори, само че все пак няколко непредизвикани неточности от негова страна помогнаха на британеца още веднъж да се окаже напред в резултата при 4-3.

Радостта на международния №11 обаче не продължи дълго. Димитров продължи да бъде доста ефикасен на начален удар и записа втори следващ сервис гейм на нула, добавяйки още един ас в актива си. Няколко доста добре осъществени бързи офанзиви от страна на Нори обаче му разрешиха да се приближи на гейм от спечелването на откриващата част.

Димитров сподели леки съмнения, допускайки двойна неточност при 40-15, само че незабавно по-късно пласира безмилостен форхенд уинър по диагонала, с който възвърне равенството в сета при 5-5. Първата ни ракета обаче позволи две неточности при опит за минаващ бекхенд, което разреши на Нори още веднъж да поведе. Димитров обаче продължи да управлява разиграванията на собствен сервис и принуждаваше британеца да тича по целия корт, като по този метод докара сета до тайбрек. В него обаче Нори доминираше изцяло и не остави шансове на първата ни ракета, спечелвайки първия сет със 7-6(2).

Втората част стартира по-добре за Димитров, който приключи откриващия гейм с ас. Българинът продължи да владее самодейността и стигна до първия брейкпойнт в мача, който бе осъществен след топка в навън от страна на Нори. Първата ни ракета още веднъж бе непреклонен на сервис и съумя да затвърди пробива, като първата отмора в сета пристигна при стабилен задатък от 3-0 в негова изгода.

Възходът на Димитров продължи, откакто в четвъртия гейм пласира два изящни бекхенд уинъра по правата, а при 30-30 Нори позволи две следващи непредизвикани неточности, които доведоха до нов пробив за българина. Димитров сервираше в от ден на ден самочувствие, вследствие на което добави още два аса в своя актив и усили задатъка си на 5-0.

Нори прекъсна серията на първата ни ракета, само че по-късно грешките му още веднъж зачестиха и след бекхенд в навън Димитров стигна до два следващи сетбола. Британецът избави първия, само че след нов отличен сервис на международния №22 представителят на домакините още веднъж не откри рамките на корта и Димитров надви изрично с 6-1 във втория сет.

В началото на заключителната част и двамата бяха доста солидни на сервис и не оставяха шансове на съперника, като по този метод резултатът стана 2-1 в интерес на Нори. В четвъртия гейм няколко непредизвикани неточности на Димитров разрешиха на британеца да реализира поврат от 30-0 и да стигне до брейкпойнт.

Първата ни ракета обаче избегна заплахата, откакто международният №11 не съумя да отрази сервиса му и изпрати ретура си в мрежата. В последна сметка геймът завърши след нова неточност от ретур на Нори и равенството бе възобновено при 2-2.

Подобно на втория сет, Димитров още веднъж съумя пръв да стигне до късмет за пробив, откакто в петия гейм навакса пасив от 40-15. Българинът обаче не съумя да се възползва от разкрилата се пред него опция и изпрати топката в мрежата при опит за офанзива с форхенд по диагонала. Димитров стигна до нов късмет за пробив, само че Нори и този път избегна заплахата след доста добре разчетено излизане на мрежата.

Първата ни ракета обаче продължи да слага британеца напрегнат и пред него се откри нов брейкпойнт, който този път бе оползотворен след двойна неточност на Нори и по този метод международният №22 съумя да пробие и да осъществя поврат, правейки резултата 3-2 в своя изгода.

Димитров направи сериозна крачка към успеха, затвърждавайки брейка с гейм на нула, само че Нори резервира интригата, намалявайки резултата на 4-3. Британецът усъвършенства доста играта си в отбранителен проект, като бекхендът му стартира да затруднява съществено Димитров. Това разреши на третия в схемата да стигне до три следващи брейкпойнта, само че всички те бяха избавени от българския тенисист. В последна сметка Димитров обърна резултата и след следващия ретур в мрежата на Нори българинът поведе с 5-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР