ЧВК Вагнер“ е напуснала Ростов на Дон, съобщават руските медии.

...
ЧВК Вагнер“ е напуснала Ростов на Дон, съобщават руските медии.
Коментари Харесай

Официално: ЧВК „Вагнер“ напусна Ростов на Дон

ЧВК „ Вагнер “ е напуснала Ростов на Дон, оповестяват съветските медии. Те се базират и нa локални очевидци. Изтеглянето на „ Вагнер “ е станало проведено и без мародерство. Няма информация за ориста на Пригожин. Часове по-рано представителят на Путин – Песков разкри, че притежателят на частната войска е получил леговище в Беларус.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев удостовери, че бойците от група „ Вагнер “, които превзеха локалния съветски боен щаб, са напуснали град Ростов на Дон.

Кремъл разкри, че на ръководителя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин ще бъде позволено да напусне Русия и да замине за Беларус и че обвиняванията, свързани с подстрекателство към въоръжен протест против него, ще бъдат свалени. Това е било контрактувано при договаряния с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

Освен това на всички негови военнослужещи, които желаят да се причислят към съветската войска, ще бъдат препоръчани контракти с съветското министерство на защитата, заяви още Кремъл.

Окупацията на Ростов на Дон от „ Вагнер “ продължи по-малко от 24 часа.

Пристигналата на мястото полиция беше посрещната с думите „ предатели “ и „ срам “.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР