>Чувството да гледаш света отгоре е неописуемо. Благодаря на всички,

...
>Чувството да гледаш света отгоре е неописуемо. Благодаря на всички,
Коментари Харесай

Мъж без крака проходи след 10 години в количка

>
" Чувството да гледаш света от горната страна е неописуемо. Благодаря на всички, които ми помогнаха да го изпитам още веднъж “, споделя той. Чичо Стефан, както му споделят тук, към този момент има нови крайници. Това са протези, направени особено за него. Ще може да се придвижва самичък, да излиза в двора на къщата си, да се обслужва – нещо съвсем невероятно досега.

Центърът е взаимен план на УМБАЛ Бургас, Националния алианс за интеграция след ампутация и протезиране и Община Бургас. Намира се в Отделението за долекуване на Бургаската болница. Тук работят рехабилитатори, профилирани да оказват помощ на лица с ампутирани крака. Тази рехабилитация е характерна и изисква специфични умения, разнообразни от рехабилитационните действия след залежаване, интервенции и други

Тук оказват помощ на хора с ампутирани крака. Помощта включва протезиране, рехабилитация, обществена помощ от специалисти. Хората идват от цяла България. Като Чичо Стефан от Копривщица. " 6 пъти е падал от инвалидната количка. В началото рехабилитацията беше доста сложна, тъй като непрекъснато гледаше краката си и се радваше, че върви. Задъхва се, тъй като е болен от сърце. Трябваше да работим доста постепенно “, изясняват рехабилитаторите. Трудно било и да го отучат да " върви на ръце " - да се набира и реалокира тялото благодарение на ръцете, а не на краката.

Престоят на пациентите тук е по клинична пътека, а протезирането се поема от общественото министерство. На сходна помощ има право всеки човек с ампутирани крака, само че малко на брой знаят това – след ампутацията информацията им се икономисва, или се изпращат в магазини за санитарни такъми, където протезите не са самостоятелни, а по общ шаблон и мъчно се реализира този добър резултат, изясни адв. Теньо Тенев, зам.-председател на Националния алианс за интеграция след ампутация и протезиране.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР