Чувствителните данни са защитени от автоматизираните скриптовеSecretHub съхранява криптирани чувствителните

...
Чувствителните данни са защитени от автоматизираните скриптовеSecretHub съхранява криптирани чувствителните
Коментари Харесай

SecretHub – инжектира сигурно пароли в приложенията

Чувствителните данни са предпазени от автоматизираните скриптове

SecretHub съхранява криптирани сензитивните данни и може да ги инжектира в приложения или кодове в действително време (екранна фотография: SecretHub)

Ако работите отдалечено в екип, постоянно се постанова да ползвате пароли за достъп до бази данни, разнообразни токени или криптиращи ключове. В тези случаи ще ви е нужен инструмент като SecretHub, който съхранява криптирани сензитивните данни и може да ги инжектира в приложения или кодове в действително време, като в същото време ги пази от автоматизирани скриптове.

Инсталирането на софтуера е елементарно за експертите и се свежда до писане на команда в PowerShell от позицията на админ. Алтернативният метод е да пуснете програмата като изолиран докер, само че имайте поради, че в този случай някои функционалности ще останат недостъпни.

След инсталацията би трябвало да употребявате командата secrethub signup, с цел да създадете акаунт за безвъзмездна облачна услуга. Пълномощията за този акаунт се слагат в досието и ще се употребяват всякога за локално оторизиране и криптиране на сензитивните данни.

Можете да дефинирате кой има права за четене, запис и администраторски достъп, както и да ги отмените. Данните могат да бъдат инжектирани в системата, която се нуждае от тях. На разположение са вградени шаблони и други нейтив принадлежности за интеграция като Docker, Kubernetes, Ansible и Terraform.

Всеки път, когато създавате данни, SecretHub генерира нова версия и резервира предходната за други цели. Клиентският код е изцяло отворен, а SecretHub се хоства в 6 центъра за данни на 2 континента.

Инсталиране: SecretHub
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР