Чувствителната кожа е най-специалната. Лесно ранима, тя се влияе много

...
Чувствителната кожа е най-специалната. Лесно ранима, тя се влияе много
Коментари Харесай

Пет забранени неща за жените с чувствителна кожа

Чувствителната кожа е най-специалната. Лесно ранима, тя се въздейства доста повече от външни фактори , в сравнение с останалите видове кожа.

За страдание , опитите с козметика се отразяват най-зле на дамите с сензитивна кожа.

Затова би трябвало прецизно да се съблюдават няколко правила, с цел да поддържате кожата си във допустимо най-хубаво положение.

1. Да ползвате стари/непроверени артикули

Експериментите с козметика като цяло са рискови, само че за дамите с сензитивна кожа е изключително значимо да употребяват единствено козметика, предопределена за съответния вид кожа.

Не подценявайте инструкциите на опаковките. Ексфолиантът за естествена кожа да вземем за пример, е прекомерно нападателен за нежната ви сензитивна кожа и частичките могат да предизвикват разранявания и акне , с което да би трябвало да се борите със седмици.

Използването на остарели артикули също е неразрешено. Не се затрупвайте с козметика, с цел да не се постанова да хвърлят полупразни опаковки.

2. Да си вършиме парна баня

Без значение дали у дома или в козметичния салон , горещата пара е пагубна за сензитивната кожа.

 Thinkstock

арата отстранява така и така тънката защитната преграда на кожата и увеличва съществено риска от разширени капиляри и утежняване на положението.

Разбира се, черните точки по носа да вземем за пример мъчно ще излязат без пара, само че дано горещият въздух да е ориентиран единствено натам и да е за стеснен интервал от време.

3. Да се печете прекомерно доста на слънце

Слънцето свети освен на плажа, казвали сме го доста пъти. Дори стоенето до прозореца в офиса може да се отрази отрицателно на кожата ви, в случай че не сте я защитили със слънцезащитен крем.

Използвайте артикули с цинков оксид или титаниев оксид , тъй като са по-нежни към кожата.

4. Да слагате прекомерно доста грим

Най-малко нездравословните за сензитивната кожа артикули са пудрата, моливът за очи, спиралата. Колкото по-малко триене, втриване и струпване на артикули има, толкоз по-добре.

5. Използвате мощно ароматизирани препарати

Тук към този момент не приказваме за козметика за лицето, а за перилните препарати и омекотителите. Да, миришат доста хубаво, само че парфюмите съдържат алергени, които могат да възпалят сензитивната ви кожа .

Насочете се към артикули без мирис или бебешки формули.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР