. Чувствате се уморени през цялото време? Възможно е това да

...
.
Чувствате се уморени през цялото време? Възможно е това да
Коментари Харесай

Психическата умора: шест сигурни признака, че умът ви е изтощен

.

Чувствате се изтощени от самото начало? Възможно е това да не се дължи единствено на физическо натоварване.

Психиката се уморява не по-малко от тялото. Има ли моменти, в които усещате, че просто не можете да продължите напред?

Вероятно страдате от психическа отмалялост.

Умът се нуждае от отмора, не по-малко от тялото. Този тип отмалялост е извънредно неподходящ за здравето ви. Кои са признаците за това:

Усещате, че още един диалог ще ви довърши

Колегата ви влиза в офиса и на вас ви се желае да му отрежете главата, преди да си отвори устата.

Това се дължи на обстоятелството, че мозъкът ви се пробва да ви каже нещо.

И то е, че мозъкът ви не може да се оправи с още един диалог. Това е знак, че би трябвало да поспрете. Умът ви е претрупан.

Отделете известно време уединено със себе си. Това безшумно време уединено със себе си използвайте, с цел да преработите диалозите си с другите хора и да продължите напред.

Толкова неща се случват, че нямате време да мислите

Децата играят. Телевизорът е включен. Батерията на телефона ви пада. Интернетът се скапал.

Има моменти, в които мозъкът не може да обработи всичката информация, която минава през сетивата ви. Мозъкът не е планиран да се оправя с прекалено много задания по едно и също време.

Опитайте се да изключите колкото се може повече от устройствата в дома си. Правете нещата едно по едно и най-малко за известно време ще намерите успокоение.

Постоянно забравяте

Имали сте спогодба за вечеря нощес. Напълно сте не запомнили за сватбата на собствен другар. Не помните защо сте отишъл до магазина.

Това са сигурни признаци, че не можете да поемете всичките си отговорности сега. Направете си проект за деня и го запишете.

Мозъкът ни помни по-добре, когато си записваме. Вероятно ще се изненадате, че към този момент не забравяте толкоз.

Физически сте отпаднал без причина

Спали сте задоволително. Всъщност 10 часа. Но отново се чувствате изтощени. Чувствате, че не можете да движите мускулите си.

Това е сигурен знак, че мозъкът ви е в режим на претоварване. Когато забавим мислите си, даваме на тялото си опция да действа вярно.

Ако имате необясними физически признаци, евентуално мозъкът ви е виновникът.

Научете се да присъствате в мига. Позволете си да усещате миризмите, да чувате звуците, да се наслаждавате на хубостта в света.

Затворете очи и се фокусирайте върху дишането си. Това ще разреши на тялото ви да работи по-ефективно.

Дори не можете да мислите

На работа сте, а мозъкът ви просто престава да работи. Мозъкът престава да свързва вярно. Чувствате го като изгорен компютър.

Умствените блокажи са се трансформирали в нещо обикновено за вас. Това значи, че сте влезнали в царството на психологичното безсилие.

Дайте време на мозъка си да се възвърне. Може да се наложи да си отделяте по един през целия ден особено за това един път седмично.

Чувствате, че се возите на прочувствено влакче на ужасите

Всичко е размазано. Не знаете да плачете или да се смеете. В един миг се смеете истерично, в различен плачете цялостен час.

Приятелите ви усещат, че нещо става с вас. Това са признаци, че прочувственото равновесие ви е напуснало.

Нужни са ви физически извършения, медитация или терапия. Необходимо е нещо, което да компенсира умората и да ви върне салдото на страстите.

Благополучието ви е тясно обвързвано с всичко това. Може да отнеме известно време да го осмислите, само че сигурно това са моментите, в които би трябвало да се поспрем.

Намерете метод да конструирате живота си по този начин, че да не се изморявате до гибел. Вземете образец от тези, които явно се оправят и поискайте съвет.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР