Чувстваме се застрашени, каза пред БНР българката Цанка Васкова Ениф,

...
Чувстваме се застрашени, каза пред БНР българката Цанка Васкова Ениф,
Коментари Харесай

Нашенка от Израел: Страх ни е да излезем от вкъщи, децата изпадат в паника

Чувстваме се застрашени, сподели пред БНР българката Цанка Васкова Ениф, която е с двойно поданство и се пробва да напусне Израел дружно с двете си деца, с цел да се прибере в България.

Страх ни е да излезем от у дома, децата изпадат в суматоха, показа тя и добави, че през цялото време е почнала да търси българската консулска работа в Тел Авив.

" Исках да напусна Израел с децата си. Искахме да стигнем до България. Започнахме да търсим всевъзможни способи. Паралелно с тези мои опити купих билети за една от нискотарифните компании. Тази заран трябваше да излетя, само че полетите бяха анулирани. Полети няма до 15.10. До през вчерашния ден от консулската работа не ми се обадиха. Вчера вечерта ми се обадиха и споделиха, че ще бъдем включени в описите ".

Според нея е неуместно да насочват жена с две деца към Йордания. Тук оповестяват, че не е редно изобщо да се пътува, където има палестински жители, добави Цанка Васкова.

" За втория полет, когато приказвах с тях, те ми споделиха, че нямат информация дали ще има различен подобен полет. След това те са правили описи, в които е имало освен краткотрайно участвали на територията българи, а е имало и непрекъснато живеещи тук българи. Имало е хора с двойно поданство. Във втория аероплан е имало минимум 15 души непознати жители, които нямат нищо общо с България. Докато ние чакаме и си мислим, че някой ще ни потърси, други хора, които са от Европейски Съюз, просто са се качили. С мен се свърза съгражданин, който ми сподели, че също не е качен. Той е български жител, без да има друго поданство. Има доста хора, има майки с деца, които не са качени и са звъняли през цялото време. Надяваме се, че ще провеждат още един полет ", описа българката.

Тя живее в град, покрай Тел Авив. " Препоръчва се всеки да остане в дома си. Който не е належащо да излиза, е по-добре да си остане у дома ", уточни тя. Според нея е притеснително, че:

" На равнище държавна сигурност и разузнаване проникването на терористите не беше планувано. В Израел имаше много празници и по иницата Газа не е имало доста огромно наличие на нашата войска ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР