Чувствам се възможно най-добре. Нашите деца са в училището, организирано

...
Чувствам се възможно най-добре. Нашите деца са в училището, организирано
Коментари Харесай

Вероника от Киев пред Sofia24.bg: В София сме в безопасност, но над нашия дом в Киев прелитат ракети

" Чувствам се допустимо най-добре. Нашите деца са в учебното заведение, проведено от Британското учебно заведение и " ЧСУ " Константин-Кирил Философ “, описа за Sofia24.bg Виктория Локианова от Киев, която е пристигнала с трите си деца, две от които възпитаници, в България ". Двете й дечица учат в първото учебно заведение в България за деца на украински бежанци, което беше осветено през днешния ден в столицата.

" Много сме признателни за това, че посещават учебно заведение. Днес са подготвили прелестен празник, малко се посмяхме, малко поплакахме. Доколкото е допустимо в сегашната обстановка, се оправяме, всичко е наред ", разяснява бежанката.

" В България пристигнахме през месец март. На 24 февруари тръгнахме от Киев, когато Русия ни атакува. На нашата улица имаше танкове, беше доста ужасно. Малкият ми наследник беше на 4 месеца, когато тръгнахме. За мен беше доста мъчно и невероятно да бягаме непрестанно и да се крием в бомбоубежището. Децата не разбираха какво се случва, трябваше непрестанно да ги обличам, да давам отговор на техните въпроси и да тичаме към укритието. Естествено нас никой не ни е подготвял, че ще има война. Пътувахме през Украйна 3 дни. Пристигнахме в София и към този момент сме тук 2 месеца, стартира третия ", сподели още Виктория.

Още за нейната история гледайте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР