Чувствам се удовлетворен. Не го направих, за да взема пари,

...
Чувствам се удовлетворен. Не го направих, за да взема пари,
Коментари Харесай

Екскметът на Царево Петко Арнаудов осъди Прокуратурата

Чувствам се задоволен. Не го направих, с цел да взема пари, а тъй като пет години вървях по съдилищата, сподели Петко Арнаудов

Бившият кмет на Царево, управлявал морския курорт общо пет мандата (2 мандата преди демократичните промени и три мандата от 2002 до 2011 година), осъди Прокуратурата на 15 хил.лева (без лихви и разходи, б.а.)  заради неоснователното обвиняване за осъществяване на закононарушение по работа, сподели информация на Флагман.бг в Бургаския областен съд.

Решението оправдава някогашния властник, който извоюва една морална победа – съумя да почисти името си и да потвърди, че процесът против него бе напълно политически , както сподели той самият още преди 11 години.

Тогава съвсем всички се отдръпнаха от Арнаудов. До него остана юристът му и добър фамилен другар – починалият през днешния ден Евгени Мосинов и Росен Кожухаров , които го представляваха в комплицирания развой, траял над 5 години.

Припомняме, че Петко Арнаудов бе упрекнат, че като кмет на морската община е продал неизгодно имот през 2005 година, с което е нанесъл вреда на Общината в размер на 137 800 лв..

Досъдебното произвеждане стартира през 2012 година. Съдебната сага срещу него продължи много дълго, макар оказаното цялостно подпомагане и персонално присъединяване в осъществяването на процесуално-следствените дейности в хода на досъдебното произвеждане. Впоследствие Арнаудов бе оневинен на всички инстанции.

Бившият кмет посочи, че се бори за морално задоволство, тъй като след толкоз години в ръководството, поради повдигнатото обвиняване на прокуратурата е претърпял вреди в персонален и професионален проект . Освен това необятния отзив на наказателното гонене се отразил и на околните му, най-много на брачната половинка му Ягода Арнаудова.

„ От почитан жител и държавник, съдействал доста за града си той бил заставен да се оправдава, че не е направил закононарушение, а цялата му обществена среда била разрушена “ , написа в решението на съда по проблема.

Освен това са лиши Арнаудов и от заниманието му – лова, защото му лишили законно притежаваното оръжие.

„ Имах повдигнати три обвинявания, завоювах всичките си каузи, само че това е единственото дело, което заведох против прокуратурата. Чувствам се задоволен. Не го направих, с цел да взема пари, а тъй като пет години вървях по съдилищата. Трябваше да потвърждавам на цялата общност, че съм почтен. Много неприятна обстановка “, сподели пред Флагман.бг през днешния ден Петко Арнаудов.

Какво прави през днешния ден дългогодишния кмет на Община Царево, кои му останаха правилни другари и каква е оценката за политическата обстановка в страната, очаквайте в изявлението на Петко Арнаудов за Флагман.бг

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР