"Чувствам се много добре" - така президентът на Сърбия Александър

...
"Чувствам се много добре" - така президентът на Сърбия Александър
Коментари Харесай

Вучич бил на мушката на снайпера, защото не плащал рекет на мафиотите

"Чувствам се доста добре " - по този начин президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява първата страница на политическото списание НИН, изменена от издателя, на която е сниман президентът по време на посещаване в оръжеен цех и против него е ориентиран снайпер, съобщи Танюг.

По думите му той е на мушката на снайпера, тъй като не желае да заплаща рекет на мафиотите.

"Нямам проблем с това. Аз пък ще насоча върха на писалката си в някоя част на Сърбия, където да строим някоя нова фабрика и пътища ", сподели Вучич.

По-рано списание НИН излезе без снимка на първата си страница, а на фотографията, която към този момент излезе в обществените мрежи, е сниман президентът Вучич по време на посещаване в цех и против него е ориентирана пушка.

Според издателската къща Рингиер Аксел Спрингер, която спря броя с фотографията, фотографията е несъответствуваща, изключително в страна, чийто министър председател /Зоран Джинджич/ бе погубен.

Макар първата страница да е изменена, наличието на публикацията "Аферата с оръжието: Кой разрушава Крушик " остава непроменено.

Главният и виновен редактор на седмичника Милан Чулибрък съобщи, че НИН ще се появи по-късно през днешния ден с изменена първа страница по будките в Белград, а на следващия ден и в други градове на Сърбия.

Ирена Вуйович, член на ръководещата Сръбска прогресивна партия, окачестви случая като "връх на безскрупулната акция срещу законно определения президент на Сърбия " и прикани способените държавни органи и журналистически сдружения да реагират на този "чудовищен акт ".

Премиерът Ана Бърнабич на собствен ред направи оценката, че първата страница на НИН не е единствено снимка, а и обръщение към президента Вучич и сръбското държавно управление. Тя съобщи, че вечно ще резервира този брой на НИН с ориентираната към президента пушка и ще го демонстрира на евродепутатите, на представителите на Европейската комисия и на всички останали, които приказват за това какъв брой е застрашена свободата на медиите и на публицистите в Сърбия.

За обяснението на Милан Чулибрък, че това не е снимка на НИН, а на осведомителната организация Танюг, Бърнабич сподели, че това провокира още по-големи подозрения.

"Ако това не е тяхна снимка, а изменена снимка на Танюг, това значи, че някой в НИН е гледал стотина фотографии, които Танюг е правила на събитието и е избрал една от тях. После са я трансформирали по този начин, че снайперът да бъде ориентиран непосредствено против президента. Това е съществено желание. Избрали са една измежду стотина фотоси ", сподели министър председателят и акцентира, че истинската снимка на Танюг е друга.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР