Чувствали ли сте се някога изкушени да категоризирате детето си

...
Чувствали ли сте се някога изкушени да категоризирате детето си
Коментари Харесай

5 лоши детски поведения, за които да сме благодарни

Чувствали ли сте се в миналото изкушени да категоризирате детето си като „ неприятно дете “? Изтощени ли сте от опитите да управлявате сложния му темперамент? Знаете ли, че в действителност предизвикателните черти в детството могат да се трансфорат в скъпи характерности в зрелост. Ако към момента имате потребност от помощ, с цел да видите светлината в края на тунела, ето 5 неприятни детски държания, които в зрелост ще се трансфорат в активи.
1. Инатът ще се трансформира в неизменност
В момента детето обича да се разхожда по нервите ви. Битките на волята са изтощителни, само че с времето, инатът се трансформира в неизменност на полезностите, неизменност в обезпечаването на издръжка за фамилията и неизменност в оправянето с компликациите. Детето ви ще бъде благонадежден и заслужен за доверие човек за хората, които разчитат на него. То ще потвърди на себе си, че може да преодолее всяко затруднение.

 
2. Съпротивата на властта ще се трансформира в водачество
 Добави изложение

Ако детето ви постоянно се съпротивлява на разпоредбите у дома, то имайте поради, че това е знак, че ще се трансформира в необикновен водач. Добрите водачи не се опасяват да проправят нов път. Те могат да отстояват себе си, да поемат отговорност и да не се съпоставят с другите.

 
3. Силните страсти ще се трансфорат в пристрастеност
Пристъпите и експлоадиранията са агонизиращи, само че вашето мъниче живее с цялото си сърце. Зрелостта ще смекчи и насочи пристрастеността към нови умения, креативност, автентичност и жадност за живот. Никога няма да му е скучно. Страстта е извънредно привлекателно качество. Тя ще въодушевява другите, ще трансформира сърцата и мозъците и ще провокира промяна.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
4. Придирчивостта ще се трансформира в упоритост
 Добави изложение

Ако детето ви от малко показва себе си, да вземем за пример посредством облеклата, които носи и има персонални стандарти за обличане, то това може да бъде индикация за зараждаща се амбициозност. Макар сега обличането да ви се коства като тестване,  напомняйте си, че детето ви в никакъв случай няма да се помири и това е нещо хубаво. Деца като него имат блян в съзнанието си и  го преследват. Един ден няма да се постанова да го  молите да си търси работа. Той ще има високи персонални стандарти, мощна работна нравственос и независима самодейност.

 
5. Безразсъдството ще се трансформира в храброст
Точно както не се опасява да трансформира детската площадка в игрище за паркур, детето ви също няма да се опасява да прокара нов път в бъдеще. Тъй като има мощен вътрешен компас и блян, то потвърждава на себе си от най-ранните си години, че е способно и на най-трудните неща. Свикнало да прекрачва личните си граници и няма да се опасява да продължи да го прави и като възрастен. И какво, в случай че коляното бъде ожулено? По-добре да си скочил и паднал, в сравнение с въобще да не си скачал.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР