Чували сте много истории за върнати изгубени документи, пари и

...
Чували сте много истории за върнати изгубени документи, пари и
Коментари Харесай

История за доброта: Чичо Пацо, който всеки ден чакаше на пилоните на НДК

Чували сте доста истории за върнати изгубени документи, пари и портфейли. Днес ще прочетете за чичо Пацо, който по една или друга причина се отличава от своите " сътрудници " по орис.

Чичо Пацо е от столичния кв. " Банишора " и намира изгубения портфейл на Георги от Пловдив при започване на предходната седмица. Както всеки човек с сходна неволя, пловдивчанинът подава сигнал в полицията и се надява на знамение. Чудото е чичо Пацо, който, намирайки движимостта на Георги, написа прочувствено писмо до него, което въпреки всичко съумява да стигне до Пловдив.

" Здравей, Георги,

Аз съм чичо Пацо от Банишора. Снощи на ъгъла на " Солунска " и " Ангел Кънчев ", някъде към 20.50 ч. открих твоята кожена кесийка с документи - 9 на брой.

4 карти + за тока и персонална карта, шофьорско удостоверение и талонче. Предлагам ти следното: Аз нямам телефон, а и нямам пари да дойда до Пловдив. За това всеки ден, считано от сряда, ме чакай в София при пилоните на НДК (виждат се отвсякъде) сред 17 и 18 часа. Знам по какъв начин изглеждаш и ще се срещнем.

Сега се успокой. До скоро.

Вторник, София,

Центр. поща, 16 часа "

Георги получава благото писмо в своята пощенска кутия и отива в София, само че леко песимистичен, споделя самият той пред телевизия " Bulgaria On Air ".

Но писмото и историята се оказват истина, когато Георги вижда чичо Пацо на пилоните. Срещат се и си вършат даже селфи. Банишорецът е чакал от сряда до понеделник, с цел да се появи притежателят на портмонето.

" Точно това, което си представях, беше. Интелигентен човек, сред 60 и 70 години ", описа Георги.

Любопитен миг от историята е, че чичо Пацо и Георги са родени на една и съща дата.



Във Facebook Георги сътвори и Facebook група " Да помогнем на чичо Пацо ". Възрастният мъж от " Банишора " живее с малко пари и в полупорутена къща в софийския квартал.

Георги се е видял с чичо Пацо още веднъж, с цел да му даде сим карта и да има връзка с него.

" За страдание, не съумях нищо друго да измъкна - от какво има потребност. Отказва всичко - храна, облекла, заслон, не желае! Ще продължа да се боря, да може да му помогнем най-малко за къщата. Ще ви държа в течение и отново ще пиша и ще опиша малко за него от това, което знам ", написа през днешния ден във Facebook страницата Георги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР