Чували сме за всякакви трикове срещу препиване - от лъжици

...
Чували сме за всякакви трикове срещу препиване - от лъжици
Коментари Харесай

Трикове срещу махмурлук за суетници

Чували сме за всевъзможни трикове против препиване - от лъжици олио на гладно преди началото на лудата вечер до хапчета на сутринта. Истината е, че когато сме пили прекомерно доста, няма по какъв начин да сме в съвършена форма на другата заран. Но най-малко може да я симулираме. Ето по този начин.

Хидратация от вътрешната страна

Алкохолът е диуретик, което значи, че след пиене сме извънредно обезводнени. С течностите организма ни се е лишил още и от значими соли като магнезий и калий. Най-лесният метод да си ги набавим е с хранителни добавки, или пък с банани и други плодове. Както и щедро количество вода.

Хидратация извън

Подпухнали, с притворени клепачи и повехнала кожа - може да ни е било доста занимателно нощес, само че през днешния ден по нищо не проличава. Трябва ни експресна грижа за кожата като надълбоко хидратиращ артикул и околоочен крем. Дамите имат преимуществото да употребяват и декор дьо загар.

Детокс коктейл

Ясно е, че няма такова нещо като детоксикиращи добавки, чайове, сокове или каквото и да било. Черният дроб се занимава напълно сам с тази активност, само че можем да му помогнем с някои добавки. Като да вземем за пример витамин В6 и няколко капки извлек от бял бодил - магическа билка, която регенерира клетките на въпросния орган.

Правилна храна

Алкохолът е блъснал кръвната ни захар в земята. Махмурлукът надали ни кара да сме гладни, само че би трябвало да се насилим да хапнем нещо. И не - не ни би трябвало мазна храна, с цел да " удави " спирта. По-скоро нещо леко и елементарно за храносмилателната ни система като мюсли, плодове и доста течности.

Масаж

С гаденето и позивите за повръщане също има метод да се оправим. Само би трябвало да открием меката точка на китката си на към три пръста от основата на дланта и да я масажираме леко в продължение на 3 минути. След това сменяме ръцете - може да го вършим освен при махмурлук, само че и при стомашни болки, зашеметяване и главоболие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР