Чували сме не една и две истории за срещи с

...
Чували сме не една и две истории за срещи с
Коментари Харесай

Затворници на собствените си планети - затова ли още не сме открили извънземни

Чували сме не една и две истории за срещи с извънземни и наблюдение на НЛО-та. Но до този миг не съществуват безапелационни доказателства за тяхното битие, както и за съществуването на живот в сходна форма на никоя от откритите планета. И всички се питат за какво, а учените дават нова доктрина по въпроса.
 Мумиите на извънземни, показани в Мексико, и какво знаем за тях
Извънземни с нечовешко ДНК и три пръста - революционно изобретение или поредна илюзия

На косъм сме да повярваме

Ново, извършено в испанския университет Atlántico Medio, се занимава с т.нар. Парадокс на Ферми на Енрико Ферми от 1950 година, който обърква учените към този момент повече от шест десетилетия. В него в резюме се пита за какво учените на Земята по този начин и не са разкрили извънземни форми на живот в тази Вселена, формирана от 200 милиарда трилиона звезди и още повече планети. 

Но новият отговор на това все така актуално запитване, че извънземни има, само че те населяват така наречен Супер Земи, които, съгласно испанските учени, имат толкоз мощна гравитация, че вършат напускането на орбитата им невероятно. Те използват и една забавна мерна единица, с която да покажат образно теорията си.
 Снимка 638130

Скоростта на бягство (скоростта, нужна на галактическия транспортен съд да се освободи от гравитацията на всяко небесно тяло), варира според от масата на това тяло. Бягството от евентуално обитаемата екзо-планета Проксима Кентавър на четири светлинни години от, да вземем за пример, е относително елементарно - 5,9 благи в секунда, единствено 0,85 пъти по-голяма от този на Земята. Но при по-големи и хипотетично обитаеми планети като Kepler-131, тази скорост може да бъде три и повече пъти по-голяма, което прави напускането на орбита съвсем невероятно.

Учените акцентират и друга забавна доктрина, обвързвана с връзките. Според тях, допустимо е да съществува живот напълно във водна среда на някоя Супер Земя и там жителите да нямат потребност от информационни системи, с цел да поддържат връзка между тях. А неналичието им прави улавянето на тези форми на живот от нашите, човешки технологии, също толкоз невероятно, написа Daily Mail.

Според откривателите, акцентът в близко бъдеще би трябвало да е върху това да се търсят елементарни форми на живот. За задачата е нужна съвременна техника и усъвършенствани способи за анализиране на слабите сигнали, които се излъчват от екзопланетите.
 Снимка 615173

Именно в този дух е плануваната галактическа задача LIFE (Голям интерферометър за екзопланети), чиято цел е да открива живот в нашата Вселена. Това ще се случва посредством пет дребни спътника, позиционирани покрай телескопа Джеймс Уеб.

Тези спътници също ще работят като телескоп, който може да открива топлинно лъчение от екзопланети, които се намират отвън нашата Слънчева система. Спектърът на светлината от излъчването може да се употребява за идентифициране на състава на планетите и техните атмосфери, изяснява Indian Express.
 Защо към момента не сме срещнали извънземни
Защо към момента не сме срещнали извънземни

Тревожните уточнения на един академик

Вече е извършен и опит до каква степен е сполучлива технологията, като задачата е била нашата планета, а получените резултати обнадеждават учените, че в близо бъдеще може да имаме обстоен разбор и за редица други галактически тела, които евентуално ще ни дадат и отговор дали на тях има извънземни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР