Чували сме много шеги по адрес на жените, които се

...
Чували сме много шеги по адрес на жените, които се
Коментари Харесай

Мъжете, сексът и защо те заспиват веднага след него

Чували сме доста смешки по адрес на дамите, които се сърдят на мъжете, че заспиват след секс, до момента в който те желаят обятия и още малко деликатност. Но, какво да се прави, това държание си е в природата на мъжа и има научно пояснение за него.
На първо място е значимо да се подчертае, че заспиването на мъжа незабавно след секс никога не е симптом, че нещо във връзката куца. И няма потребност от мусене и драматизиране.
Основната причина зa съвсем моменталното преместване в страната на сънищата е, че биохимията в организма на мъжа се трансформира съществено незабавно след оргазъм. В главната на тази смяна е отделянето на хормона пролактин, който основава чувство за огромна отмалялост.
Няма по какъв начин да пропуснем и общовалидното мнение, че мъжете изразходват повече сила по време на секс. Ако те сa по-активните по време на половия акт, гликогенът в мускулите също се изчерпва, което води до моментална отмалялост. И защото мъжете имат повече мускулна маса от дамите, умората е по-осезаема и те просто й се отдават.
Има и друго мнение, което е малко по-далеч от научните проучвания и резултати. Според него, с оргазма мъжът изхвърля силата си отвън тялото, а при дамата той е вътрешна детонация на сила, написа Reader's Digest.
За разлика от мъжете, дамите не всеки път доближават до оргазъм при секс. Затова и е доста по-вероятно на тях да им се останала мощ за още демонстриране на усеща. Освен това, дамите обичат да обработват страстите и прекарванията си и желаят да ги запазят за по-дълго.
Въпреки че заспиването незабавно след секс не е симптом за проблеми във връзката, малко спомагателна фамилиарност след същинския акт има способността да укрепи привързаността. За да реализираме този резултат, може да изпробваме няколко трика.
Ако вършим секс преди да сме закусвали/вечеряли/обядвали, шансът за заспиване се понижава поради глада, който ще желае първо да го заситим, а по-късно да си набавим и нужния сън.
Сексът доста късно вечерта също е причина за мигновено заспиване след края на заниманията. Затова не е наложително да чакаме да ни се приспи, да си легнем и по-късно да се позабавляваме мързеливата преди да се отпуснем блажено в сън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР