Чували сме израза, че диамантите са най-добрите приятели на жените.

...
Чували сме израза, че диамантите са най-добрите приятели на жените.
Коментари Харесай

12 любопитни факта, които не знаем за бижутата

Чували сме израза, че диамантите са най-хубавите другари на дамите. Афинитетът към изящните бижута, скъпоценните камъни и хубостта датират от най-ранен интервал. Днес, красивите аксесоари са обществено призната норма в множеството страни, белег на добър усет и метод да покажеш публичен статус.

Какво не знаем за бижутата и кои са в действителност любопитните обстоятелства за тях, споделя швейцарският бранд за направа на неповторими бижута, Aviel.
Най-старите бижута са открити в мароканска пещера, която датира от 82 000 години.
 Египтяните се смятат за едни от първите хора, които са почнали да употребяват бижута, като първите такива са били направени от скарабей.
 Венецианските стъклени майстори на остров Мурано са развили изобретателни и революционни способи за произвеждане на стъклени мъниста, от които са и произвели първите колиета.
 Смята се, че диамантите са били добити за първи път в Индия, а първият годежен пръстен е направен през 1477 година, по случай брака на Максимилиан Първи и Мери от Бургундия.
 Кехлибарът е вкаменена дървесна смола, само че с цел да се получи, смолата би трябвало да е на най-малко милион години.
 Емералдите са добивани от египтяните още през 3500 г.пр.н.е. и са били наричани " камъкът на небето ".
 В античен Рим единствено някои от най-високопоставените хора са имали право да носят пръстени, като белег на обществения им статус.
 Първите сребърни мъниста са открити античната пещера Blombos в Африка, датираща от 75 000 години.
 Най-древните гривни открити в Русия са направени от слонова кост, които трансформират цвета си и губят от интензивността си, в случай че останат на ярка слънчева светлина прекомерно дълго.
 В някои двревни африкански култури големите обеци са били считани като знак за неустрашимост, мощност, мощ и статус. 
Obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР