Чували сме безброй пъти, че диетата с по-малко консумация на

...
Чували сме безброй пъти, че диетата с по-малко консумация на
Коментари Харесай

С кой вид рак се борят зеленчуците

Чували сме безчет пъти, че диетата с по-малко консумация на месо е по-здравословна по доста аргументи. Тя е удобна за проблеми със сърдечно-съдовата система, кръвното налягане, за понижаване на килограмите.

А в този момент се оказва, че даже може да предотвратява развиването на някои типове онкологични болести. Ново изследване доказва, че " зелената " диета понижава пет пъти вероятността от развиване на рак на дебелото черво при мъжете.

То се базира на наблюдения на 79 952 мъже и 93 475 дами от Съединени американски щати от разнообразни етноси. Резултатите демонстрират, че храненето главно със зеленчуци, пълнозърнести житни култури, ядки и бобови понижава шанса за развиване на колоректален рак с 22 % при мъжете спрямо тези, които натъртват на месото.
 Снимка 583379
 

Любопитната част от проучването е, че сходна взаимозависимост не е следена при близо 100-те хиляди дами, присъединили се в него. " Това е третият най-често срещан тип рак в света и рискът от развиването му е при един на 23 мъже и при една на 25 дами ", споделя един от създателите му Джинхе Ким от университета Kyung Hee в Южна Корея.
 Снимка 521175
 

Той прецизира, че по принцип рискът при мъжете, изключително тези над 60-годишна възраст, е по-висок. И, в случай че трансформират метода си на хранене, биха могли да понижат вероятността от развиване на рак на дебелото черво. И добавя, че за момента не могат да се вършат твърди изводи единствено въз основата на тези резултати, допълват от Guardian.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР