Чували ли сте за йоркширски пудинг? Знаете ли, че тази

...
Чували ли сте за йоркширски пудинг? Знаете ли, че тази
Коментари Харесай

Йоркширски пудинг - класика само с 3 продукта

Чували ли сте за йоркширски пудинг? Знаете ли, че тази английска класика се подготвя единствено с 3 продукта и няколко хитринки. Вижте една лесна рецепта за йоркширски пудинг.
Какво съставлява йоркширският пудинг?
е обичайно английско печиво, което най-често се сервира като гарнитура към главното ядене.

Наподобява дребна тестена чашка , с размери колкото мъфин, само че нормално по-висока. Отвън е хрупкав, от вътрешната страна - кух. Може да се сервира просто по този начин, полят с гъст сос или да се изпълни с печено месо или плънка по желание.

 йоркширски пудинг
Идея за сервиране на йоркширски пудинг

Йоркширският пудинг се подготвя с артикули, които сигурно имате вкъщи - яйца, мляко и брашно.

Перфектният йоркширски пудинг - препоръки Печете йоркширския пудинг във формата за мъфини, без да слагате чашка. Винаги авансово наливайте олиото и слагайте формата във фурната, преди да сипете сместа за. Формата би трябвало да е добре загрята - 15 минути на 180 градуса са задоволителни. Внимавайте да не изцапате формата отвън чашките, до момента в който наливате сместа. Ако излезете отвън чашките, йоркширският ви пудинг няма да се надигне толкоз добре. Не отваряйте формата, до момента в който печете. Йоркширският пудинг е капризно печиво. Използвайте слънчогледово олио или друга лой с висока пушечна температура.

 йоркширски пудинг, рецепта

Рецепта за йоркширски пудинг
Необходими артикули:
4 яйца L 200 мл прясно мляко 200 г брашно щипка-две сол

Начин на подготвяне:
Включете фурната да се загрява на 190 градуса. Вземете формата за мъфини и във всяка чашка сложете по към пръст олио. Поставете формата във фурната за към 15 минути, а през това времезабъркайте сместа. Разбийте яйцата с щипка сол. Добавете прясното мляко, а по-късно и пресятото брашно. Бъркайте до еднородност. Ще получите относително рядка примес, наподобяваща гъст айран. Извадете формата с олиото от фурната и налейте сместа за йоркширски пудинг в чашките съвсем до ръба. Ще забележите, че сместа стартира незабавно да се готви в горещото олио. Когато сипвате сместа, внимавайте да не изцапате формата в профил. Печете към 20-25 минути на 190 градуса до златисто.

Вижте още две английски класики:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР