Чували ли сте за пули? Може би само сте го

...
Чували ли сте за пули? Може би само сте го
Коментари Харесай

Пули – кучето с най-смешната прическа

Чували ли сте за пули? Може би единствено сте го виждали, само че в никакъв случай не сте знаели, че се споделя по този начин. Всъщност пули е една от най-старите породи кучета. Това е унгарска порода, с вековна история.

Пули обаче е освен един от най-старите типове кучета на света, само че и сигурно може да се каже, че има една от най-смешните прически в кучешкия свят. Неслучайно я назовават на смешка „ кучешкият Боб Марли “.

По темперамент са живи, темпераментни, любознателни, благородни и интелигентни. Когато попадне в фамилията, тази порода се привързва освен към родителите, само че и към децата.

Но дано се върнем на прическата. Пули може да се похвали с дълга до земята четина, която виси на фитили надолу и ненапълно прилича човешки букли или къдрици. Смешната им прическа се получава тогава, когато по-фините долни косми се преплетат с по-грубата външна четина и се образува нещо като плитка или шнурове.

Въпреки относително дребния си размер би трябвало да знаете, че кучето пули е отлична овчарка . Справя се забележително в тази своя роля. Както знаем, овцете имат потребност от посока – тук идва ролята на пули: той скача върху гърба на овцата и с лекост и акуратност трансформира посоката й.

Козината на тази порода е толкоз гъста с причина – тя има за цел да защищава овчарското куче от мраз и от ухапвания от хищници. Козината му е водонепроницаема и пази кучетата от тази порода от влага и мраз и добре маскира кучето в стадо овце. Това е единственото куче овчарка, което си служи с този способ за ориентиране на овцете – останалите породи хапят овцете и ги подплашват, с цел да ги насочат в мечтаната посока.

Пули е порода, която се употребява и като полицейско куче.

Другото име на пули е „ унгарско водно пули “ – макар че здравата би подгизнал при дъжд с тази своя буйна четина, кучето обожава вода и плува на драго сърце.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР