Чували ли сте за правилото на осемте чаши? Това е

...
Чували ли сте за правилото на осемте чаши? Това е
Коментари Харесай

Д-р Мариела Хитова: Правилната хидратация с минерална вода е най-добрата „разкрасителна процедура“ в ежедневието

Чували ли сте за правилото на осемте чаши? Това е просто различен метод да бъде илюстрирана една от най-разпространените рекомендации в актуалния живот, а точно постоянното пиянство на вода. Нашата кожа, която е и най-големият орган в човешкото тяло, е формирана от 64 % вода. „ Пиенето на задоволителни количества вода не е вълшебен патрон, само че нагледно казано, е едно от най-силните ни и безотказно настоящи оръжия за здравето и хубостта “, споделя одобрената специалистка в региона на дерматологията и естетичната медицина Д-р Мариела Хитова.

Haтypaлнaтa минерална вoдa безспорно е най-хубавият метод за оптимална хидратация както на кожата, по този начин и на целия организъм. Това се дължи на обстоятелството, че за paзлиĸa oт дpyгитe типове вoди, тя нocи и добавена cтoйнocт. Много от съдържащите се в нея есенциални за човешкото здраве детайли не се срещат задоволително в елементарната питейна вода. Минералната обезпечава по натурален метод нужните за поддръжка на добър метаболитен баланс в организма соли и минepaли. Редовният ѝ пpиeм eлиминиpa значително потребността oт дoбавки и витамини. Проучванията сочат, че тялото е способно да всмуква калция от минералната вода даже по-ефективно, в сравнение с от питателните добавки. Когато водата е с ниска минерализация (до 500 мг централизация на разтворените субстанции, изписвано на етикета като " обща минерализация " ), нейната всекидневна консумация е освен безвредна, само че потребна и нужна.

Силицият е измежду водещите детайли в най-новите антиейдж лечения

Силицият и метасилициевата киселина се подреждат измежду факторите, противодействащи на стареенето. Те способстват за по-гладка кожа, гъвкави стави и здрави кости. Става дума за биоусвоим силиций, който е извънредно значим систематичен съставен елемент. Подпомага метаболизма и детокс процесите в тялото, отразява се върху функционалностите на мозъка. На силиция в огромна степен се дължи и приятния усет на минералната вода. Той я прави мека, пивка, даже леко сладка. Сред огромното благосъстояние от минерални запаси в България има минерални води със значимо наличие на метасилициева киселина. Те идват от терени с твърди силикатни скали, каквито се срещат в сърцето на Родопите. Всекидневният банкет на богати на метасилициева киселина нискоминерализирани води е изключително целесъобразен поради удобния резултат върху кожата.

Сияйната кожа мощно въздейства върху метода, по който се възприемаме и поддържаме връзка със света

Добрата хидратация благоприятства кожата да бъде гладка и да сияе. В същото време покачва еластичността, понижава и тушира възможните бръчки, сухотата, залющването, грубата кожа, възпаленията и петната. Май е месецът на зрелостниците, а юни обичайно е непокътнат за сватбите. Най-важното е подготовката за тези значими празници да бъде постепенна, а не стихийна в последния миг. Добрата кожа е резултат от дълготрайна и устойчива грижа. Най-лесното, което можем да създадем, с цел да поддържаме положителния си външен тип, е да пием задоволително минерална вода. „ Магична смяна няма по какъв начин да се случи. Върху хубавата и здрава кожа слагаме единствено оформящите елементи - пилинг, хидратираща маска, леден лазер и колагенова терапия. Така лицето безусловно светва. Истината е, че младостта и свежестта на кожата са скъп актив сами по себе си, който се откроява и без прекомерна интервенция. Здравата, тонизирана и сияйна кожа е първокачествен детайл от нашата образна визитка “, споделя доктор Хитова. Заедно с косата и ноктите тя в огромна степен обуславя метода, по който се виждаме в огледалото и поддържаме връзка със себе си и със света към нас.

Добрата хидратация взема решение доста от проблемите с косата и ноктите

Нерядко одобряваме косата и ноктите единствено като щрих от външния тип, а те също се нуждаят от огромно внимание. Добрата вест е, че доста от проблемите с кожата, косата и ноктите могат да бъдат решени посредством добра хидратация. Различните способи за грижи под формата на фотозащитни спрейове за косата, хидратиращи маски, подхранващи лечения ще бъдат оптимално ефикасни само в случай че сме вярно хидратирани.

Сред забележимите и с просто око недостатъци вследствие нарушен хидробаланс на организма са накъсани краища на косата, изтънен косъм, чупливи и разслоени нокти. Също зачервена, сърбяща и суха кожа, която от време на време е загрубяла или със следи от разчесване, даже с лишеи в случаите, когато на казуса не е обърнато внимание дълго време.

При визитите при фризьора би трябвало да се внимава с прекомерното изсушаване на косата или експериментирането с бои. Що се отнася до ноктите, целесъобразно е да починат от толкоз модерните геллакове. Подхранващи балсами, заздравители, олио за нокти повлияват удобно възобновяване. Добре е защитният крем за ръце да се нанася и върху ноктите, а за измиване да се употребяват меки сапуни. Сред персоналните ритуали за по-здрава кожа най-често се подценява рутината на почистването. Обикновено лицето се почиства единствено вечер. Истината е, че нощните наслоявания от секрецията на жлезите би трябвало да се отмиват заран, с цел да се приготви кожата за дневната отбрана. Нерядко и толкоз значимата хидратация на цялото тяло след душ се пропуща и по този начин тя става повече дразнима.

Кожата е огледало на процесите в човешкия организъм

„ Всичко, което е извън, е и от вътрешната страна “ и надлежно противоположното, е едно от главните правила в медицината. Нито една разкрасителна процедура не би била ефикасна, в случай че в началото не поставим грижа за себе си от вътрешната страна. „ Кожата ни може да наподобява добре само, в случай че тялото ни е поддържано и в добър баланс. Тя е огледалото, върху чиято повърхнина се отразяват всички протичащи в нас процеси. По кожата положителният кожен лекар в действителност „ чете “ положението на организма. Често откривам по какъв начин външно проявяване като обрив, косопад или нокътен недостатък е резултат от хормонално нарушаване или е признак на друго заболяване “, споделя доктор Хитова.

Изграждането на потребни и устойчиви привички се отплаща в дълготраен проект

„ Основополагащ във връзка с хидратацията е положителният табиет да пием вода постоянно. На мен самата ми беше мъчно да си го основа. Аз бях от хората, които могат да карат на две кафета и един фреш през целия ден. Усетих обаче какъв брой дискомфортно се усещам в края на деня или след подготовка. Успях да си наложа всеки ден да изпивам бутилка от литър и половина минерална вода, до момента в който работя в клиниката си. Така се усещам доста по-работоспособна, не се изтощавам елементарно и кожата ми „ прави оценка “ тази грижа посредством по-свежия външен тип, в това число и при по-големи натоварвания. С персоналния си образец съумявам значително да повлияя върху културата на моите пациенти в този аспект. Убеждавам и най-скептично настроените във връзка с изгодите от пиенето на вода, че по този метод влияят освен на кожата си, само че и на всички системи в тялото. Ако тялото е нашият дом, то кожата е неговата фасада, а те са неотменно свързани “, споделя доктор Мариела Хитова.

***

Топ 10 преимущества на хидратираната кожа съгласно доктор Хитова

*Подобрено сложно положение – водата повлиява удобно разнообразни болести като псориазис и екзема посредством подкрепяне на храносмилателната система за извеждане на токсините от тялото.

*Намалени отоци – постоянното пиянство на вода защищава кожата от подуване и отичане.

*Намален сърбеж – пиенето на вода и хидратирането предотвратяват нежеланите последици на сухата кожа като цепене, лющене и сърбеж.

*Бързо излекуване – пиенето на повече вода форсира оздравителния развой при кожни нарушавания като изгаряния.

*Подобряване на акнето – водата спомага извеждането на токсините от кожата и затваря порите.

*Свива необятните пори – приемът на повече вода усъвършенства салдото сред мазнините и водата по повърхността на кожата и по този начин подкрепя намаляването на размера на порите.

*pH баланс – пиенето на повече вода оказва помощ за балансирането на здравословно pH равнище, ключът към кожа с искра без петна.

*Стягане на кожата– водата понижава присъщото за годините разпределяне и подкрепя стягането на кожата в региона на челюстта, корема, ръцете и бедрата.

*По-малко бръчки – водата овлажнява кожата и надлежно усъвършенства нейната разтегливост и оттам- отбраната ѝ против бръчки.

*Забавя стареенето – приемът на задоволително вода усъвършенства тургора на кожата, което забавя процеса на стареене.

===

Д-р Мариела Хитова е неоспорим експерт в региона на дерматологията, венерологията, естетичната медицина и лазертерапията. Тя е също специалист по здравен мениджмънт и ръководство на опазването на здравето, като в продължение на 6 години управлява ЦКВЗ - София. Редовен участник в национални и интернационалните научни прояви, тя е член на доста от водещите интернационалните сдружения в сектора като Международната академия по козметична дерматология (IACD) и Meждународната асоциация на лекарите практикуващи антиейджинг медицина(IAPAM). Д-р Мариела Хитова има наградата „ Бронзов знак “ на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, непроменяемо участва в влиятелната ранглиста „ Лекарите,на които имаме вяра “, двукратно е притежател на премията на Бизнес лейди клуб в област „ опазване на здравето “. През 2013г. основава в съдружничество частна клиника ЕвроДерма, където практикува интензивно и продължава да я развива и утвърждава като водеща на дерматологичния пазар  в страната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР