Чували ли сте за "ефекта на мажоретките". Ново проучване показва,

...
Чували ли сте за "ефекта на мажоретките". Ново проучване показва,
Коментари Харесай

Ефектът на мажоретките и кога една жена е привлекателна

Чували ли сте за "ефекта на мажоретките ".

Ново изследване демонстрира, че точно той прави дамите изключително привлекателни.

Учени от университета Флиндърс в Аделаида откриха, че дамите в група са по-привлекателни, написа английският "Дейли мейл ". Освен това няма значение къде в групата си застанал или какъв брой привлекателни са другите.

"Ефектът на мажоретките " към този момент беше открит от предходно проучване на екип от университета на Калифорния. Учените от Австралия желаеха да ревизират дали могат да възпроизведат резултатите.

В австралийското проучване 130 участници е трябвало да правят оценка фотоси на женски лица, показвани им самостоятелно или в група. Когато били по няколко, лицата били оценени като доста по-привлекателни. Учените променяли и мястото на лицата, само че това не се отразявало върху преценката за привлекателността.

Прекалено красивите дами: Наричат ни тъпи русокоски...

По какво се дефинира женският съблазън в другите страни

Според английския козметичен хирург Кристофър Ингълфелд проучването усилва "загадката " на привлекателността.

"Често се стремим да се откроим от близките, само че това проучване демонстрира, че би трябвало да се радваме, когато сме в огромна група ", означи той.

По думите му, забавното за това проучване е, че то удостоверява обстоятелството за неуловимостта на законите на привличането, които от време на време даже се свеждат до математически правила.

Още през 15-и век Леонардо да Винчи осъзнава за особеното съответствие сред частите и цялото, което той назовава "златно сечение ".

"По създание най-привлекателните пропорции на хората съблюдават специфичното съответствие, което се повтаря неведнъж в природата ", добавя Ингълфелд.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР