Чували ли сте някога за алкалната вода и нейните ползи

...
Чували ли сте някога за алкалната вода и нейните ползи
Коментари Харесай

Вълшебната алкална вода: Как да си я приготвим сами вкъщи

Чували ли сте в миналото за алкалната вода и нейните изгоди за здравето? Твърди се, че алкалната вода спомага за изхвърлянето на токсините, забавя процеса на стареене, контролира равнищата на рН и е чудесно средство за профилактика на хронични болести и рак.

Нивата на рН могат да бъдат киселинни или алкални в канара от 0-14. Например, рН 2 ще е киселинно, а рН 10 - алкално. Нормалната питейна вода нормално, е неутрална, с рН - 7. Алкалната вода има рН 8 или 9.

Съвременните диети и модерните храни основават киселинна среда в тялото ни. Алкохолът, рафинираните захари и солта, кофеинът и модифицираните храни убиват тялото ни постепенно. Има няколко признака, които демонстрират, че тялото ни е прекомерно кисело - главоболие, болки в корема, слаб имунитет и непрекъсната отмалялост, написа zdrave.to.

Алкалната вода хидратира пълноценно клетките в организма и усъвършенства цялостното ни здраве. Известно е, че раковите кафези не могат да живеят в алкалната среда на организма. Твърде алкалната среда пък не е потребна за нашето здраве.

Следователно, би трябвало да вземете защитни ограничения, тъй като прекомерно високите алкални равнища могат да унищожат здравите ви кафези и да увредят органите.

Предлагаме ви лесна рецепта за подготвяне на алкална вода

Необходими са ви единствено 3 съставки:

• 1 лимон

• 1 чаена лъжичка хималайска сол

• 2 литра пречистена вода.

Напълнете огромен буркан с филтрираната вода. След това прибавете резенчетата лимон, хималайската сол и разбъркайте добре. Оставете напитката да престои една нощ.

Препоръчително е да изпиете 2 чаши от тази алкална вода на идната заран, преди закуска.

Правете това всяка заран и след няколко дни ще усетите резултата, написа Факти.бг.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР