Чули сте и сте прочели един милион препоръки и диети

...
Чули сте и сте прочели един милион препоръки и диети
Коментари Харесай

Метода на чинията: Отслабване без гладуване

Чули сте и сте прочели един милион рекомендации и диети за намаляване – само че все не се получава. Гладували сте, упражнявали сте, потили сте се в сауната, зарязвали сте разнообразни вкусотии. Накрая сте си казвали: Всичко е от гените, какво да направя…
Испанската диетоложка Адриана Орос хвърля бомба в тази пренаселена тематика. Тя съобщи, че изобщо не е нужно да се ограничаваме в яденето. Просто би трябвало да използван „ метода на чинията “. Сензационната доктрина разгласява за първи път испанския АВС.

Схемата е елементарна. Половината паница напълнете със зеленчуци, една четвърт – с артикули за белтъчини (яйца, риба, месо, бобови култури и пр), другата четвърт – място за въглехидратите (картофи, ориз, паста или пълнозърнест хляб). Добавете зехтин, ядки или нещо от този жанр.

Според Орос хората доста постоянно се пробват да отслабнат, без да си дадат сметка за ролята на въглехидратите и избират несъответствуващи артикули. Често се хранят с едни и същи неща, а разнообразието е значимо. За „ метода на чинията “ спазвайте реда: първо прибавете сурови зеленчуци, по-късно протеини и най-после въглехидрати. Финалът е с асортимент на здравословни мазнини – съгласно усета.

Конкретно за яйцата Адриана Рос предлага да не ядем повече от 4-5 броя на седмица. Аргументите са, че съдържат доста холестерол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР