Чуждият гражданин, за когото сигнализираха варненци, вече е настанен в

...
Чуждият гражданин, за когото сигнализираха варненци, вече е настанен в
Коментари Харесай

Вече приемат и чужденци в Центъра за бездомни във Варна

Чуждият жител, за който алармираха варненци, към този момент е настанен в обществения център за бездомни във Варна.

От сигнала със фотосите, публикувани в обществените мрежи, ставаше ясно, че пред бл. 22 на бул. „ Христо Ботев “ място за нощуване под маса с пейки в градинката си е обособил мъж, които не приказва български език. Гражданите са алармирали в обществените мрежи.

Никой няма да бъде върнат, сподели кметът Коцев във връзка запълването на потенциала на центъра, където към този момент има приютени 104-ма нуждаещи се

Настанена е и ограбената и останала без заслон украинска гражданка, заяви заместник-кметът по обществените действия Снежана Апостолова

В Комплекса за обществени услуги за бездомни лица и фамилии на ул. „ Петко Стайнов “ 7, в кв. " Победа " към този момент е настанен немският жител, за който алармираха жители в обществените мрежи.

За сигнала бе осведомена заместник-кметът по обществени действия Снежана Апостолова. С органите на Министерство на вътрешните работи и Комплекса за обществени услуги за бездомни лица навреме бяха подхванати дейности по придружаване на индивида до спешния център. Установи се, че е жител на Германия с документи за идентичност. Мъжът е роден през 1951 година и сега се открива задачата на пребиваването му във Варна и аргументите да е без заслон.

След установяването на самоличността му, мъжът беше отведен в Кризисния център и настанен на топло. Осигурена му е храна и заслон до предприемането на административни дейности по връщането му в Германия, каквото е неговото предпочитание. Осъществява се връзка с посолството.

По-рано денем в спешния център е настанена и украинска гражданка, която е пристигнала през нощта във Варна и е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи, че е била ограбена. Жената е отведена в центъра от органите на реда и са подхванати дейности да й се обезпечат заслон и храна, защото след обира не разполага с никакви средства.

Няма да оставим хора да бедстват, изключително в този момент, когато температурите падат и заваля сняг. Поддържаме връзка и със заместник-кметовете Павел Попов и Снежана Апостолова, сподели шефът на центъра Марко Марков, който дружно с дежурния са на място в приюта.
Имаме подготвеност да сложим спомагателни кревати, тъй като потенциалът на центъра е 100 души, а в приюта към този момент са настанени 104-ма нуждаещи се. Наредил съм никой да не бъде връщан и да ме държат в течение посредством заместник-кметовете да има всичко нужно при господин Марков, задоволително храна и места, показва кметът Благомир Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР