Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на

...
Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна: Говори бивш съветник по военните въпроси на Доналд Тръмп

Чуждите наемници всеобщо бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това заяви някогашният консултант на министъра на защитата в администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, съобщи ТАСС.

По думите му, на украинските военни им е " писнало " от неприятно ръководство и обстоятелството, че " от тях се желае да се жертват за неразбираеми цели ". „ Мисля, че в следствие ще забележим, че те от ден на ден ще се предават и ще дезертират. Рано или късно ще настъпи фрагментация и раздробяване на въоръжените сили ", сподели Макгрегър по време на предаване, оповестено в канала му в YouTube.

Бившият консултант на шефа на Пентагона акцентира, че въоръжените сили, " без да реализират осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и слагат под въпрос нуждата " от водене на бойни дейности. " Мисля, че се приближаваме към този миг в Украйна. Дори задграничните бойци, които се сражаваха ревниво на страната на Украйна, в по-голямата си част са избягали. Те са си събрали багажа и са си тръгнали, евентуално са останали единствено поляците ", показва Макгрегър.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 43 хиляди военнослужещи и към 5000 единици разнообразни оръжия, в това число 26 самолета и 25 танка " Леопард ". Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не реализират триумфи в нито едно направление, прибавя ТАСС.

Източник:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР