Чуждите коли ги няма, има руски - това е посланието

...
Чуждите коли ги няма, има руски - това е посланието
Коментари Харесай

Путин съветва руснаците да карат вече само Лада

Чуждите коли ги няма, има съветски - това е посланието на съветския президент Владимир Путин към публични лица в четвъртък по време на среща с ръководители на индустриални предприятия, заяви държавната осведомителна организация ТАСС, написа " Политико ".

" Министерствата, организациите и ръководството на делата желаеха да продължат покупките, да наблегнат в действителност на колите задгранично произвеждане , да продължат тази процедура ", сподели Путин. " Казах, че това би трябвало да бъде безусловно изключено и всички чиновници в страната би трябвало да карат родни коли ".

Руският авто пазар пострада през последните години, засегнат под тежестта на глобите и интернационалните компании, които се отдръпват от пазара. Производители на коли като Volkswagen, Mercedes-Benz и Nissan преустановиха работата си в Русия поради войната на Кремъл против Украйна , оставяйки повече място на пазара за съветски марки.

Преминаването към шофиране на домашни коли ще бъде " по-скромно от преди ", призна Путин, само че сподели, че това е нещо положително .

" Всички наши чиновници са прелестни, само че те би трябвало да осъзнаят, че би трябвало да се стремим да развиваме локални марки коли и други локални артикули ", сподели Путин.

" Лада "  е най-емблематичната марка коли в Русия - макар че самият Путин е забелязван в по-луксозната съветска марка " Аурус " .
 Руските активи на Renault стават държавна благосъстоятелност
Руските активи на Renault стават държавна благосъстоятелност

Това е първата национализация на задгранична компания в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР