Чуждите инвеститори нямат интерес към България заради високите нива на

...
Чуждите инвеститори нямат интерес към България заради високите нива на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Чуждите инвеститори нямат интерес към България заради високите нива на корупция

Чуждите вложители нямат интерес към България поради високите равнища на корупция. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на постоянния петъчен парламентарен надзор.

" България има най-ниските налози в Европейски Съюз, имаме добра фискална позиция, ниско равнище на заеми. Затова и би би трябвало да имаме огромен инвеститорски интерес. Но равнищата са ниски и причина номер 1 е корупцията. Това е терзанието на всички огромни вложители и блокира влизането им в България. Ние считаме, че с нашата политика за нулева корупция това да спре един път за постоянно. И тогава ще видите по какъв начин капацитетът на България ще се развие ", разгласи Кирил Петков от трибуната.

Той добави, че другото значимо събитие, което блокира инвеститорския интерес към страната ни е неналичието на добра инфраструктура.

" През 2020 година не е имало нито едно писмо с желание за инвестиция от търговски компании. Имаме над 600 писма за капиталови планове единствено за 50 дни. Ще създадем вярната инфраструктура предпочитано и ще премахнем корупцията. Тогава ще използваме и че имаме ниски налози, с цел да убедим компаниите, че България е положително място за вложения ", изясни още министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР