Чуждите дипломатически мисии във Великобритания дължат баснословни суми, натрупани от

...
Чуждите дипломатически мисии във Великобритания дължат баснословни суми, натрупани от
Коментари Харесай

Колко дължат посолствата в Лондон за такса Задръстване

Чуждите дипломатически задачи във Англия дължат баснословни суми, насъбрани от неплатена такса " Задръстване ". Задълженията на българското посолство са над един милион и седемстотин хиляди лв.. " Въпросът за заплащането обаче в никакъв случай не е повдиган по дипломатически път от страна на Обединеното кралство " - разясниха за " По света и у нас " от външното ни министерство.


Една дребна привидно сума е повода посолства и дипломатически задачи да натрупат големи задължения.

Такса " Задръстване " е 11.50£ дневно за шофиране на транспортно средство в платената зона сред 07:00 и 18:00 ч. от понеделник до петък.

Такса " Задръстване ", въведена през 2003 - та е едно от нещата, с които кметът Кен Ливингстън остана в историята. Целта беше да понижи колите в центъра на града в делничните дни.

Част от задграничните задачи обаче не заплащат тази такса и по този начин се оказва, че с течение на годините общо са натрупали отговорности от над 105 млн. лири.

Най-големите длъжници са американското посолство с над 11 милиона лири и японското - с над 7 милиона лири. България е надалеч от челните места в листата с дължими малко над 797 000 лири или над 1 млн и 700 хиляди лева

Практиката на дипломатическите представителства е тази такса да не се заплаща. Въпросът в никакъв случай не е повдиган по дипломатически път пред нас " - разясниха за " По света и у нас " от външното ни министерство.

Данните за отговорностите на страните се оповестяват постоянно, а с повишаването им, по-силни стават и апелите да се окаже напън за заплащането им. Мнозина упорстват след 13 години патова обстановка външният министър и някогашен кмет на Лондон Борис Джонсън да принуди по правосъден път непознатите държавни управления да се издължат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР