Чужди туристи в Тайланд ще трябва да изтеглят мобилното приложение

...
Чужди туристи в Тайланд ще трябва да изтеглят мобилното приложение
Коментари Харесай

Туристите в Тайланд ще бъдат наблюдавани чрез мобилно приложение

Чужди туристи в Тайланд ще би трябвало да изтеглят мобилното приложение ThailandPlus, с цел да наблюдават контактите си с вероятно диагностицирани с Covid-19.

Туристите ще би трябвало да го конфигурират на мобилните си телефони още преди идването си в Тайланд и да го употребяват през целия си престой.

Приложението ще уведомява пътуващите за контакти с тези, които са били диагностицирани с ковид, пишат локалните медии.

Потребителите на приложението ще би трябвало да качат своя фотография, номера на документа за влизане и референтния документ от посолството на Кралство Тайланд в програмата.

По време на пътуването туристите би трябвало да поддържат приложението работещо и да се записват на разнообразни места, като сканират QR кодове. Приложението изисква достъп до GPS на смарт телефона, само че туристическият орган на Тайланд подсигурява, че събраната информация ще се употребява единствено за задачите на публичното здраве и няма да нарушава правата за дискретност на пасажерите.

Това приложение добавя останалите - Thai Chana и Mor Chana - и се създава в съдействие с Министерството на цифровата стопанска система и общество, кабинета на министър-председателя и държавната Агенция за цифрово развиване.

В същото време не е ясно по какъв начин управляващите ще наблюдават дали пасажерите употребяват приложението. Ако не бъдат въведени санкции, най-вероятно туристите просто ще го пренебрегват, защото при започване на ваканцията приемането на уведомление за контакт със инфектирани с Covid-19 и карантина е доста съмнителна вероятност.

По-рано беше обявено, че тайландското държавно управление обмисля да разреши на имунизираните туристи да посещават страната без карантина. Според проектите на TAT тази скица може да стартира да работи до третото тримесечие на 2021 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР