Чужди компании за онлайн търговия, от типа на Amazon и

...
Чужди компании за онлайн търговия, от типа на Amazon и
Коментари Харесай

Amazon и Alibaba търсят терени у нас

Чужди компании за онлайн търговия, от вида на Amazon и Alibaba, търсят терени сред 5000 и 20 000 кв. м. Това заяви Симеон Митев, шеф на платформата Бгсклад, по време на годишната конференция " Индустриално строителство и вложения 2018 ". Като се има в поради мощното търсене на логистични площи, той прикани предприeмачите да строят още нови обекти.

" В България има дефицит на съвременни складови площи от клас А. Най-активните компании във връзка с търсенето са от бранш " Търговия " - те образуват 27% от общия дял. Следват компаниите от " Транспорт и логистика " (17%), " Електроника " (15%) и " Строителство " (13%) ", сподели още Симеон Митев на конференцията.

Профилът на най-активните сдружения е отражение на положението на българската стопанска система, в която се следи растеж на потреблението, оживление в сградното строителство и взрив на електронната търговия. Митев разгласи, че има доста запитвания и от задгранични компании за онлайн търговия от вида на Amazon и Alibaba, които търсят сред 5000 и 20 000 кв. м.

Предвид мощното търсене на логистични площи, Митев прикани предприeмачите да построяват още нови обекти.

Според годишния разбор на платформата Бгсклад през 2017 година половината покупко-продажби за индустриални площи са подписани в София, 25% в Пловдив и 25% в останалата част от страната. В момента наемните цени на индустриалните площи в Пловдив са към 3-3.5 евро/ кв.м.

Цената за покупка на терени се движи сред 25-100 евро/ кв.м. На тезгяха излизат доста настоящи предложения - подготвен склад от 2200 кв. м в регион “Тракия ”, да вземем за пример се предлага за 7700 евро, т.е. по 3.50 €/ кв.м.

Китайски вложения

В края на 2017-а Alibaba разгласи проектите си за създаване на световна логистична мрежа, в която компанията ще вложи 100 милиарда юана (15.2 милиарда долара) пpeз cлeдвaщитe 5 гoдини. От китайският колос от дълго време обявяват желанията си да основат собствен логистичен център у нас, който да обслужва поръчките им в цяла Европа. Една от вероятните му местоположения е към Пловдив, настояват осведомени. От индустриалните зони обаче все още не могат да потвърдят информация за съществуването на действителна договорка. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР