Чуждестранното търсене на ваканционни имоти в България през юни остава

...
Чуждестранното търсене на ваканционни имоти в България през юни остава
Коментари Харесай

България на 9-о място в света сред най-желаните страни за ваканционни домове

Чуждестранното търсене на ваканционни парцели в България през юни остава релативно устойчиво. Страната ни остава в топ 10 на най-желаните дестинации, включени в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, като съумява да се придвижи с едно място нагоре до 9-а позиция поради лекото нарастване на запитванията, направени посредством портала, и отпадането на други страни от първата десетка, предава dnes.bg.

Съединени американски щати остават на първото място в класацията с 9,65% от запитванията. Втора е Испания със 7,34%. Италия излиза на трета позиция през юни, като се изкачва с пет места напред, събирайки 2,66% от запитванията. Страната влиза в топ пет за трети път тази година, като става все по-популярна измежду задграничните купувачи на парцели поради цените.

Директорът на изданието Дан Джонсън показва, че цените на парцелите в Италия стабилно се намаляват от финансовата рецесия насам. През последните години това съумя да притегли интереса към страната, макар непрекъснатите й стопански проблеми, още повече, че съгласно Евростат в края на 2016 година цените към този момент са се нормализирали. Това значи, че пазарът е намерил дъното и евентуално скоро ще стартира да се възвръща.

Заради пониженията на цените Италия е атрактивна за английските купувачи, които разполагат с по-малко средства на фона на спада на обменния курс на паунда след референдума за Брекзитt. Страната е забавна и за американските купувачи, които се пробват да се възползват от мощния $.

Португалия също влиза в топ пет, като се класира на четвърто място с малко над 2% от запитванията. Петата позиция е за Франция. Топ 10 се добавя от Канада, Кипър, Кабо Верде, България и Гърция.

От първата десетка изпадат ОАЕ и Индонезия. Най-силен спад в класацията отбелязва Бразилия - с 13 позиции надолу до 35-о място.

Мексико, Словения и ОАЕ губят по 10 места, а Тайланд, Шри Ланка, Мароко и Русия - по 9 места. Най-силен скок през юни означават Филипините - с 19 позиции до 24-то място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР