Чуждестранните фирми изтеглят пари от Китай с по-бързи темпове, отколкото

...
Чуждестранните фирми изтеглят пари от Китай с по-бързи темпове, отколкото
Коментари Харесай

Защо фирмите изтеглят милиарди печалби от Китай

Чуждестранните компании изтеглят пари от Китай с по-бързи темпове, в сравнение с са ги влагали, демонстрират публични данни.

Забавящата се стопанска система на страната, ниските лихвени проценти и геополитическата борба със Съединени американски щати провокираха подозрения по отношение на икономическия й капацитет.

Всички погледи ще бъдат ориентирани към решаваща среща сред китайския водач Си Дзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън тази седмица.

Но наподобява, че компаниите към този момент са деликатни.

" Безпокойствата към геополитическият риск, несигурността във вътрешната политика и по-бавният напредък карат фирмите да мислят за различни пазари “, споделя Ник Маро от Economist Intelligence Unit (EIU).

Китай записва недостиг от 11,8 милиарда $ (£9,6 милиарда) в задгранични вложения през трите месеца до края на септември – за първи път от началото на докладите през 1998 година

Това допуска, че задграничните компании не реинвестират облагите си в Китай, а по-скоро изнасят парите отвън страната.

Китай би трябвало да направи „ корекции “

„ Китай сега е изправен пред по-бавен напредък и би трябвало да направи някои корекции “, споделя представител на швейцарския производител на индустриални машини Oerlikon, който изтегли 250 милиона франка ($277 милиона; £227 милиона) от Китай последно година.

„ През 2022 година ние бяхме една от първите компании, които транспарантно оповестиха, че чакаме икономическото закъснение в Китай да повлияе на нашия бизнес “, прибавя представителят. „ Следователно започнахме рано да прилагаме дейности и ограничения за намаляване на тези резултати. “

Китай остава основен пазар за компанията. Той има близо 2000 чиновници в цялата страна, което съставлява повече от една трета от продажбите му.

Oerlikon означи, че китайската стопанска система към момента се чака да означи напредък от към 5% през идващите няколко години, „ което е измежду най-високите в света. “

От началото на пандемията бизнеси като Oerlikon се борят с провокациите на оперирането на това, което е най-големият пазар в света.

Китай вкара едно от най-строгите пандемични блокирания в света посредством политиката си за „ нулева Коронавирус “. < /p>

Това аргументи разстройства във веригите за доставки на доста компании, като софтуерния колос Apple, който създава множеството от своите iPhone в Китай. Оттогава компанията диверсифицира своята верига за доставки, като реалокира част от производството си в Индия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР