Чуждестранните държави нямат уменията и ресурсите да променят резултата от

...
Чуждестранните държави нямат уменията и ресурсите да променят резултата от
Коментари Харесай

В САЩ сигурни: И един глас на изборите няма как да бъде режисиран от чужди държави

Чуждестранните страни нямат уменията и ресурсите да трансформират резултата от общите избори в Съединени американски щати на 3 ноември. Това беше декларирано от Кристофър Кребс, началник на Агенцията за киберсигурност и инфраструктура към министерството на вътрешната сигурност (DHS) на Съединени американски щати пред " Фокс нюз ”.

" Определено не виждаме непозната мощ, която може да подмени даже един глас, подаден в Съединени американски щати. Американците би трябвало да бъдат уверени в сигурността на вота, преброяването на гласовете и резултатите ”, сподели Кребс. Той предложи да се пренебрегват незначителни разстройства като " уязвимости или неточности в конфигурацията ". " Важно е да не реагирате прекомерно на неща като сривове на уеб страници заради претоварване или извършители ", изясни той.

 

Агенцията за киберсигурност и инфраструктура, дружно с други американски организации, се е научила през последните четири години да обезврежда заканите в киберпространството " за 27 часа ”, сподели Кребс. Този прогрес е реализиран посредством повишение на информираността на потребителите, преструване на разнообразни сюжети за кибер закани и усилване на взаимоотношението с управляващите в 50 страни, сподели той. " По този метод съумяваме да разсеем някои постоянно срещани легенди и да представим обстоятелствата на американските гласоподаватели, с цел да не губят хладнокръвие ”, добави той.

Според Кребс организацията му " следи почти 95% от гласовете, които към този момент са подадени за президентските избори през 2020 година ”. Това събитие разрешава на изборните комисии тъкмо да преброят всички бюлетини, увери той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР