Чуждестранни военни доставчици, изнасящи оборудване и части за Русия, са

...
Чуждестранни военни доставчици, изнасящи оборудване и части за Русия, са
Коментари Харесай

Обединеното кралство наложи нови санкции на лица и групи, финанси...

Чуждестранни военни снабдители, изнасящи съоръжение и елементи за Русия, са измежду десетките лица и групи, глобени през днешния ден. Руски производители на оръжия и вносители за потребностите на защитата също са включени в листата, както и три лица, свързани с групата „ Вагнер “ и четирима оператори на кораби от по този начин наречения „ флот в сянка “, употребен от Русия за намаляване на удара от глобите, свързани с петрола, наложени от Обединеното кралство и неговите сътрудници от Г-7. 

 

Изрично се отбелязва, че Англия глоби 31 лица и организации, свързани с проектирането и производството на дронове и елементи за ракети и вноса на електронни съставни елементи. 

 

Санкциите обгръщат бизнеси в Беларус, Китай, Сърбия, Турция, Обединените арабски емирства и Узбекистан, които не престават да поддържат противозаконното навлизане на Русия в Украйна и съответни субекти в някои от тези страни. 

 

Обединеното кралство неумолимо поддържа Украйна, откогато Русия нахлу през февруари 2022 година и акцентира, че новите наказания са ориентирани главно към снабдители от трети страни, с цел да лимитират способността на Русия да се пробва да заобиколи съществуващите наказания. 

 

Заместник-министърът на външните работи Ан-Мари Травелиан разяснява: 

 

„ Ние ще продължим да ускоряваме натиска върху Путин и да се борим с трети страни, предоставящи избрани артикули и технологии на Русия, където и да се намират “. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР