Чуждестранни студенти по медицина бяха объркани с нелегални мигранти и

...
Чуждестранни студенти по медицина бяха объркани с нелегални мигранти и
Коментари Харесай

Граждански арест на мигранти в родопско село - оказаха се студенти по медицина

Чуждестранни студенти по медицина бяха комплицирани с незаконни мигранти и арестувани от поданици на родопското село Храбрино, оповестява bTV.

Необичайният цивилен арест бил осъществен в неделя по обяд.

Местните хора забелязали подозрителни чужденци. Те настояват, че непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани. По тази причина решили бързо да ги обезвреждат.

" Отидоха горе до завоя и се върнаха. Казали им тук надолу да вървят и те тръгнали по улицата надолу. Брадати някакви, като партизани " , описа локална жителка.

Участник в гражданския арест посочи, че непознатите не са говорили български и са били арестувани до идването на полицията.
 Няма заплаха от връщане на мигранти у нас
Няма заплаха от връщане на мигранти у нас

Новият правилник за мигрантите води до това, че бежанците ще бъдат разпределени сред повече страни и по-равномерно

Органите на реда обаче открили, че проблем в действителност няма - младежите не били мигранти, а студенти , които се образоват в Медицинския университет в Пловдив. Те обяснили, че са подхванали пешеходна разходка като туристи в района.

" Полицията постоянно адмирира бързото и навреме подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на престъпления или закононарушения, само че подобен метод на деяние хората сами да подхващат ограничения против други лица, не е допустим , тъй като в тази ситуация се оказва, че това са група младежи, които са тръгнали на туристическа обиколка в района ", акцентира представителят на пловдивската полиция Анелия Влахкинова.

Щом схванаха, че са задържали студенти по медицина, а не незаконни мигранти, участниците в гражданския арест пожелаха да запазят анонимност и се оправдаха с необичайния външен тип на планинарите.
 През 2023 у нас са арестувани над 18 хиляди мигранти
През 2023 у нас са арестувани над 18 хиляди мигранти

Това е нарастване от 10,7% по отношение на 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР