Чужденците, които са се съгласили на договор в руската армия

...
Чужденците, които са се съгласили на договор в руската армия
Коментари Харесай

Връщат в Карелия мигранти, опитали се да влязат във Финландия и след това отведени към фронта в Украйна

Чужденците, които са се съгласили на контракт в съветската войска под опасността от депортиране от Русия заради изтекли визи, се връщат в центровете за краткотрайно задържане на непознати жители, заяви Би Би Си.

по какъв начин жители на няколко страни, арестувани на границата на Русия и Финландия, се надявали да получат някаква работа, която не е обвързвана с военни дейности, и до момента в който бяха арестувани за незаконен престой в Русия, подписали съглашения с Министерство на защитата .

По искане на военния комисар на Карелия районните съдилища стопираха решенията за депортиране на вербуваните, те били отведени от Центъра за краткотрайно задържане на непознати жители. Но когато чужденците стигнали до полевия лагер на границата с Украйна, те схванаха, че им оферират да отидат да се бият, и оповестиха, че се отхвърлят от договорите. Това описа един от тях пред Би Би Си.

По думите му в началото са били застрашени с дълги присъди затвор, само че след това военните са се съгласили да прегледат молбите им. В резултат на това Министерството на вътрешните работи на Карелия, откакто научили от военните за отхвърли на чужденци от контракти, трансформирали позицията си и поискали от съдилищата да възстановят статута им на арестувани преди депортиране, следва от документи, прегледани от Би Би Си.

Британската медия знае за 12 жители на Сомалия, арабски страни и Куба, които са били превозени по този метод от Карелия до Ростовска област. Девет от тях в този момент би трябвало да бъдат върнати в Карелия и процедурата по тяхното депортиране ще бъде обновена. Трима взеха решение да останат и да служат. Те са били изпратени в част, чиито бойци се оказаха на фронтовата линия в най-горещите сектори на фронта, постоянно без никаква подготовка.

Колко чужденци от стотиците, арестувани по време на напора от мигранти на съветската граница с Финландия, са могли да получат сходни оферти, не е известно; запитването на Би Би Си, изпратено до Министерството на вътрешните работи на Карелия и федералното министерство, остава без отговор.

Финландия краткотрайно затвори, която упрекна, че изпраща мигранти и търсещи леговище към територията ѝ като част от акция за дестабилизация на страната, откакто по-рано тази година.

Анализ на правосъдните съвещания в Карелия - един от трите съветски района, граничещи с Финландия, сподели, че през последните три седмици 236 души са били задържани за престой в Русия без годна виза и е трябвало да бъдат депортирани. Подобна е картината и в другите два погранични региона - Ленинград и Мурманск.

дойдоха на границата на Финландия и аплайваха за статут на бежанци.

че предизвиква напора и изоставя нормалните си визови инспекции за пасажери, влизащи в граничната зона.
 Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици
Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици

Целта е да спре потока от мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР