Чужденците ги няма и сред търговците в цяла Турция цари

...
Чужденците ги няма и сред търговците в цяла Турция цари
Коментари Харесай

Това е една загубена година

Чужденците ги няма и измежду търговците в цяла Турция царува отчаяние. " Отварям рано заран и работя до късно вечер, само че никой не влиза. В някои дни съумявам да продам единствено един единствен сувенир ", споделя търговец. Друг разяснява: " Всички трупаме задължения. Търговията не върви. Вече не може да си плащаме наема. това е една изгубена година ".

Дори първокласни хотели като " Пера палас " са минали на спешен режим поради пандемията. Преди 130 години той е бил издигнат особено за пасажерите на Ориент експрес. Гостите на хотела и през днешния ден се посрещат като кралски особени или президенти. Отсядала е и Агата Кристи, която е написала някои от престъпните си романи. Днес множеството от всичките 115 стаи са подробно дезинфекцирани, само че стоят празни.

" 2019 година беше фантастична година за нас със претовареност сред 70% и 95% на стаите, само че през тази година натоварването спадна фрапантно. Първо на 20%, след това на 10%, а в моменти достигахме и до нула ", разясняват от управата на хотела. Всички страдат от удара, който пандемията нанася на туризма.

Положението е най-драматично освен в Истанбул, само че и на турската Ривиера. Месеци наред километричните плажове на Анталия бяха пусти, а множеството хотели - затворени. Едва от началото на август започнаха да идват туристи и то от Русия, откакто тамошното държавно управление позволи чартърните полети до южната ни съседка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР