Чужденци, незаконно пребиваващи на територията на страната, се опитват да

...
Чужденци, незаконно пребиваващи на територията на страната, се опитват да
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група от африканци, продавали дрога в Слънчев бряг

Чужденци, нелегално пребиваващи на територията на страната, се пробват да правят закононарушения по разпространяване на опиати в изискванията на проведени незаконни групи. Това си лица със строга йерархичност, нелегалност и доста мъчно би могло да се проникне в тяхната група - това оповестиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Бургас.

" Групата се следи от към два месеца. Състои се от 8 души с ясно изразена йерархична конструкция. Шестима от тях са жители на Нигерия, а двама от тях - жители на Гана. Статутът им на престояване у нас е статут на непрекъснато пребиваващи. Престъпната им активност се е състояла в това да провеждат разпространяването на наркотични субстанции на територията на курортен комплекс Слънчев бряг. Разпространявали са три типа опиати - марихуана, екстази и кокаин ", изясни Калоян Калоянов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

Подбирани са клиенти - най-вече чужденци, и са им продавали опиатите на разнообразни цени. Установено е, че една доза марихуана от към 0,3 грама варира сред 30-40, а в някои случаи и 90 лв. за една цигара. Дозата кокаин от към 0,5 грама коства сред 120 и 160 лв.. Цената се дефинира и от положението на алкохолното замайване на клиента, разясниха проверяващите.

Те са употребявали тайници, в които съхраняват наркотичните субстанции в курорта. Тайниците са се сменяли всеки ден. Местата, в които се държат опиатите са най-различни - заровени в пясъка на плажната линия, скрити в храстите или до дребни търговски обекти в особено пригодени дребни тайници. Взели са квартири в Слънчев бряг и зареждането на тайниците не е ставало вечерта, а по обедно време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР