Чухте ли? В АЕЦ „Козлодуй“ станала авария. Загинали двама служители,

...
Чухте ли? В АЕЦ „Козлодуй“ станала авария. Загинали двама служители,
Коментари Харесай

Станала беля в АЕЦ „Козлодуй“, но не като в Чернобил и Фукушима, к`во толкова?

Чухте ли? В АЕЦ „ Козлодуй “ станала повреда. Загинали двама чиновници, а други двама са в болница. Дребна работа. Можело е да стане огромна пакост, но… Откакто ситуацията в страната е устойчиво, се вземат всички ограничения.

Първо: На площадка „ Радиана”, където е станала повредата, се строи вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци. Възложител на обекта е Държавната компания „ Радиоактивни отпадъци”. Изпълнител е германо-български консорциум „ Национално вместилище за радиоактивни боклуци “. Упражнява се непоколебим надзор. От страната. Всичко това демонстрира, че няма по какъв начин да станат неточности, по тази причина никой от изброените няма виновност. Все едно да има виновност евродепутатът Ангел Джамбазки, че е пил, а по-късно подкарал кола. Също като него и контролиращите площадката „ Радиана “ са се държали доста възпитано и са оказвали подпомагане.

Второ: Пожарникари и избавителни екипи са направили същински героизъм в спокойно време. Благодарение на техните самоотвержени дейности починалите са единствено двама. Ранените също са единствено двама.

Трето: Прокуратурата е заета със промяна на караула: Цацаров сдава, а Гешев приема. Поста сдадох! Поста одобрих! С случая ще се заемат по-късно, въпреки всичко да е ясно: отговорни са служащите, които евентуално не са спазили ограниченията за сигурност. Или при заваръчни работи нещо е станало… Е, първо ще има следствие няколко месеца, след това ще има второ следствие и по този начин, до момента в който риданията на околните на починалите заглъхнат.

Четвърто: В централата всичко е наред, тъй като би трябвало да бъде наред. И тъй като ще идват американски експерти да се срещнат с всякакви неща.

Пето: Ако се наложи, може да се окаже, че съветски шпиони са предизвикали повредата, с цел да ни създадат мръсно пред американците. Това го има в картите. Геополитическите карти.

Шесто: Нито една медия да не пита, дали починалите и ранените са взели участие в естрадния видеоклип послучай 45-годишнината от стартирането на АЕЦ „ Козлодуй “. Онова беше обществено-рекламно мероприятие за повишение самочувствието на атом-козлодуйците, а случилото се на площадката за радио-активни боклуци е индустриален случай. Ще има комисия, тя ще напише отчет и така нататък

Седмо: Министерство на вътрешните работи, ДАНС и всички останали служби са заети с по-важни неща. НСО също. А Отряд 28 чака нов аероплан. Може тъкмо облагите от АЕЦ „ Козлодуй “ да обезпечат нужните 60-70 милиона. То е като да търкаш картончета, единствено дето тези на властта постоянно печелят джакпота…

Осмо: И стига се дрънкали, че нещо в централата и управлението не е наред. И в Чернобилската АЕЦ имаше повреда, пък ей на – живи сме и в този момент четете тези редове. Радвайте се.

Да напомним: на 20 ноември е извършено огромно обучение „ Защита 2019 “ задачата на което е да се упражняват дейности за предотвратяване от повреди и дейности при такива. Учението траяло два дни, след което основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов споделил: От видяното в Националния щаб в София и на терен считам, че страната е подготвена да работи в такава обстановка. Впечатлен съм от опциите и техниката, с които разполагаме.

Ивайло е впечатлен! Но не споделя нищо за предварителната защита и надзора. Дали са съумели да го впечатлят и жертвите?

А една журналистка от Нова на Домусчиев пита, за какво не я пускат на площадката, където е повредата. Отговорете на женицата, бе хора. Щото тя желае да е в окото на бурята...

Ей такива работи в татковината.

*Източник: https://frognews.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР