Чухме се снощи, добре е, но май ще трябва отново

...
Чухме се снощи, добре е, но май ще трябва отново
Коментари Харесай

Корнелия Нинова не викнала КАТ за втората катастрофа

Чухме се нощес, добре е, само че май ще би трябвало още веднъж да си постави шината, доколкото разбрах. Не би трябвало да се драматизира, само че е злополука. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, наследник на журналистката Ани Заркова, в коментар по отношение на втората злополука, в която се забърка водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. След първата злополука, от към преди месец, Нинова трябваше да носи шина, тъй като пострада от камшичен удар.
По думите му след злополуката не е викан КАТ, водачите са се разбрали с протокол. Той не можа да каже дали Нинова и в този момент, както и в първия случай, е била возена от същия водач. Тя има един водач, добави въпреки всичко Зарков.
Бившият министър на стопанската система и енергетиката и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев удостовери, че ударът е бил сериозен и болката във вратните прешлени на Нинова се е възобновила. На Нинова ще ѝ трябват няколко дни отмора, стана ясно от думите на Стойнев. Припомняме, че в края на седмицата Българска социалистическа партия има плануван конгрес
Припомняме и, че през вчерашния ден (23 октомври) автомобилът на Нинова още веднъж беше ударен от такси. Обяснението на Българска социалистическа партия е, че таксито е лишило преимущество, като е излязло от улица без преимущество. Ударът е бил непряк.
Алтернативният бюджет
Малко под 3 млн. души са обезпечени, само че близо 2,8 млн. души се намират в границите на приход сред 550 и 3300 лв. месечен приход. Има сред 2 и 5 000 души, които вземат в пъти повече пари от естествения работещ и те ще би трябвало да дадат повече за хазната, изясни Зарков.
Припомняме, че при вчерашното показване на различния бюджет на Българска социалистическа партия, социалистите още веднъж показаха концепцията си за махане на плоския налог. Сега алените желаят прогресивно облагане, при следната стъпка – 10% облагане до 3300 лв., 15% за приходи над 3300 лв. на месец, а над 10 000 лв. – 20%.
Със сигурност плоският налог не е лява мярка, измъкна се Зарков от въпрос за какво през 2008 година държавното управление на Сергей Станишев одобри тъкмо плоския налог. Червеният народен представител уточни, че тогава е имало хем напредък, хем е имало компликация при събирането на налози.
Според сметките на Кирил Ананиев, който беше финансов министър по времето на служебния кабинет на Огнян Герджиков и зам.-финансов министър в кабинетите на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, с прогресивния налог Българска социалистическа партия ще понижи приходите в бюджета с 1,1 милиарда лв.. От налог " дял " приносът ще е единствено 69 млн. лв., пресметна той.
Алтернативен бюджет значи различни доходи, различни разноски и различен недостиг, уточни Ананиев, съгласно който бюджетът на Българска социалистическа партия ще докара до нарастване на разноските от 2-3 милиарда лв.. Това може да докара до недостиг от 4-5% от Брутният вътрешен продукт, което ще е нарушаване на Маастрихтските критерии т.е. на финансовата дисциплинираност, изясни Ананиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР